Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Водородът - възможност и предизвикателство за енергийния преход

При бързото развитие на сектора рисковете, свързани с производството, транспорта и използването на водорода, трябва да се управляват правилно, съветва Allianz

0
 
1
 
8
khao до: zelka007
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
има ли смисъл да му обясняваш след този бисер :"Да не говорим че това е само вид преносител на енергия, но не и първоначален източник на енергия"Незнам кво иска, може би да си запали частно Слънце в гаража или мини голям взрив... че да получи енергия от първоначалния източник :):) ... идииииоти, сър!
2
 
0
 
7
zelka007 до: mvr0306
преди 4 месеца
опасен е ... така е . природния газ под налягане не е ли ? или бензин оставен на открито ... ? колко инциденти стават по света ежемесечно с неизправни инсталации на газ ... ?! потърси какъв газ се е транспортирал по най-старите газопроводи , преди да започне по тях да тече природен газ ... :))) ... тъй , за обогатяване на общата култура ... :))) ... колко инциденти можеш да изброиш с електролизери и горивни клетки и колко с природен газ и бензин ... google --> fuel cell blast incidentsgoogle --> natural gas blast incidentsgoogle --> gasoline explosion incidentsпредложи технология различна от фосилните горива и си ти царят ... :))) .. а защо трябва да се ограничи максимално ползването на фосилни горива е друга тема ...
0
 
0
 
6
zelka007 до: KMETA
преди 4 месеца
не пуша ... вреден навик ... :)))
0
 
2
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Проучване на Алиац, WTF? То да беше някава сериозна организация, а тия някакви ск***п***ни кр***дци. Само лъжат хората застраховки и после не се плаща каквото и да стане. Какъв анализ да очакваме от тия? Пишете в заглавието Алианц, Дойче Веле да знаем да не отваряме изобщо статията.
2
 
3
 
4
mvr0306 до: zelka007
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Защото водорода е изключително опасен и труден за пренос и съхранение. Няма как с поносими цени това нещо да влезе в бита и ежедневието. Да не говорим че това е само вид преносител на енергия, но не и първоначален източник на енергия. За да го добиеш трябва да вложиш толкова енергия колкото ще получиш като го изгориш.
1
 
1
 
3
KMETA до: zelka007
преди 4 месеца
Огънче искааш ли???
1
 
0
 
2
zelka007 до: mvr0306
преди 4 месеца
и защо не са влезли в широка употреба ... ?!
0
 
5
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Анализ за чудо и приказ: тези неща ще ти ги каже всеки химик и инженер химик....Освен това водорода и електролизата са открити поне от 150 г и може би има защо досега да не са влезли в широка употреба.