IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Петролното сърце" на САЩ се обръща срещу електромобилите

Тексас излиза с проектозакон в Сената за таксуване на собствениците на електромобили, като налогът варира от 250 до 400 долара годишно

10:53 | 14.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Американският щат Тексас зае доста агресивна позиция срещу собствениците на електрически превозни средства, като внесе в Сената законопроект, който цели да обложи с данък собствениците на електромобили само защото притежават такъв. 

От щата твърдят, че собствениците на електромобили трябва да помогнат за компенсирането на данъците за петролните горива, съобщава Clean Technica.

Клубът на собствениците на Tesla в Остин, Тексас, споделя някои актуализации относно суровата схема на щата чрез Engage Network. Транспортната комисия на Тексас е гласувала предложението за ново правило, което предвижда годишна такса за електромобил от 190 до 240 долара, такса за изминати километри, където при над 9000 км годишно стойността достига 150 долара и повече. Отделно е включена и годишна такса от 10 долара, която ще финансира нов консултативен съвет, свързан със зарядната инфраструктура.

Сумарно, предложението предвижда от 250 до 400 долара годишни такси за собствениците на електромобили.

тесла тесла

Проектозаконът е подкрепен от Association of General Contractors с твърденията, че шофьорите на електромобили трябва да бъдат облагани с данъци, така че хората да се възползват от работните места, създадени от проектите за фондове за пътна инфраструктура.

Трябва да се отбележи, че Тексас има доста сурови перспективи за Tesla и други производители на електромобили, които продават директно на потребителите. Понастоящем собствениците на такъв тип превозни средства в щата нямат право да получат директно своите автомобили Tesla – те трябва да пътуват до съответния шоурум извън щата или да уредят трета страна, която да им превози електромобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
"Петролното сърце" на САЩ се обръща срещу електромобилите Ии, Пурко за Пулицър!К'во заглавие, ти да видиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още