IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Лорер: И ментор, и наставляван да са готови да се учат един от друг

Несекващият оптимизъм и вяра, че когато правиш добро, то ще се умножи и ще се върне при теб е водещото за менторството

11:17 | 18.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи да се срещнат с успелите в бизнеса и да ги попитат лично, в кратки интервюта, всичко това, което искат да научат за своя стартиращ бизнес. Защото най-важното за успеха на младите е предаването на опит и приемствеността между поколенията. В навечерието на събитието Investor.bg направи блиц интервюта с менторите.

Даниел Лорер е инвеститор и предприемач с 20 години международен опит. Освен в София, Даниел е живял и работил в Барселона, Цюрих, Брюксел и Тел-Авив. Говори английски, иврит, френски, руски, и малко немски. 
Завършва информатика и бизнес управление в университета Тел Авив.

През 1999 заедно с колеги състуденти създава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, продаден година по-късно на местна верига за доставки на едро. След това е сред първите инжинери в Mercury Interactive, израелска
хай-тек компания превърнала се в световен лидер в областа на софтуера за автоматизиран качествен контрол, и закупена от Hewlett-Packard за 4.5 милиарда долара. По време на кариерата си там Даниел работи в Брюксел, Париж и Цюрих. 

Скоро след продажбата на Mercury през 2006 г. основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения базирана в Истанбул, и изгражда бизнеса ѝ до 100 човека и установени клиенти сред най-големите банки и телекоми в Англия, Турция, Близкия Изток и Африка. През 2016 продава компанията на австрийския холдинг New Frontier Group. Даниел е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков през 2013. 

През 2018 става един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures, фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Даниел оценява нови компании и контролира изпълнението на бизнес плановете на активното портфолио. Фондът работи активно за развитието на българските технолични компании, инвестирайки в тях
заедно с водещи американски и европейски фондове като Bain Capital, Statkraft Ventures, Osage Partners, Crosslink, E-Ventures, Baseline Ventures. Член на управителния съвет на “Шалом”.

Женен, с 3 деца.

До каква степен алтриузмът е важна предпоставка за менторството?

Не зная дали алтруизъм е правилният термин. По-скоро несекващ оптимизъм и вяра, че когато правиш добро, то ще се умножи и ще се върне при теб. На това ме учи съпругата ми през целия ни съвместен живот.

Как се постига win-win ситуация за ментор и наставляван?

Когато и двете страни са отворени да учат един от друга

Какви са най-ценните съвети, които се получавали в началото на предприемаческата си кариера от вашите ментори?

Бъди близо до пазара

Как според вас трябва да изглежда новият предприемач на бъдещето в контекста на коронакризата?

Както и преди - всеотдаен към идеята, която развива. Коронакризата просто го подтиква да търси нови начини за успех.

Най-важният съвет, който бихте дали вие – в едно изречение?

Не бих давал съвет. Бих попитал с какво да помогна.

Повече информация за „Предприемачи на бъдещето“ 2021, както и как да кандидатствате да сте сред шестимата интервюиращи, може да откриете на дигиталната платформа за събития Investor Media PROкъдето конференцията ще се излъчва на живо на 10 юни. 

Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България

Повече информация за „Предприемачи на бъдещето“ 2021, както и как да кандидатствате да сте сред шестимата интервюиращи, може да откриете на дигиталната платформа за събития Investor Media PROкъдето конференцията ще се излъчва на живо на 10 юни. 

Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още