Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Отново за капиталовия пазар и за норките (за първи път)

Защо е лошо, че спестените пари „спят“?

4
 
6
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако този дървен философ без връзка с реалността е радетел за ментето БФБ, не се учудвам на резултата.
2
 
5
 
5
преди 2 месеца
дрогирани трейдъри - до това заключение се стигна след изследване на мозъци с ЯМР?хората търгували на чуждите пазари - имаше добра идея да могат да се търгуват и чужди акции и на БФБ, но се оказа прекалено сложна за изпълнение или не толкова приоритетнаиндивидуалните спестители ще се обърнат към капиталовия пазар когато не трябва да са задължени да използват пенсионни фондове, а да могат да имат лични инвестиционни сметки
1
 
3
 
4
преди 2 месеца
3
 
7
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Намирам статията за доста добра. От началото: за необходимостта от приватизация до края за наличните, но ненужни и НИЩО не правещи институции, които само събират комисионни.Но за всичко това трябват умни и образовани хора, каквито НЯМА.
0
 
13
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Докато мажовците се а6ават с дребните акционери и източват печалбата по леви схеми, все ще е така. Погледнете дивидентната политика на 95% от компаниите в Софикса. Да давам ли примера със сирмаджиите, които лъгаха при листването как ще раздават дивидент, а днес се търкалят на половината от номинала. Какво стана с МЕКОМ - другото гръмко ИПО ? Какво са получили акционерите на банките ? Какво получиха дребаците, че и пенсионните от енергодружествата за 20 години - има няма на 10 г. дадат нещо при смяна на собствеността, през другото време амортизират 30-годишни москвичи. Повечето компании на БФБ са се превърнали в механизъъм за ОТвличане на пари от акционерите-балъци.
4
 
7
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
"Той и моят професор Мечислав Пулавски бяха едни от професионалистите, които създадоха и направиха Варшавската фондова борса водеща в Централна и Източна Европа (ЦИЕ)."С такива "специалисти" като автора нещата няма да станат. Варшавската борса е водеща в ЦИЕ само по една причина - икономиката, територията и населението на Полша са най-големи в ЦИЕ. Каквито и фантасмагории да се правят на БФБ, посоката е само надолу. Най-много някой краткосрочен балон тип 2007-ма да излезе. Другата основна причина за изчезването на ликвидността на БФБ е улесненият достъп до чуждите пазари. Всичко останало е почти без значение и е направо смешно, че всякакви мерки и глупотевини се мислят за супер маловажни неща.