IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Caribbean: Очакваме всички гости на круизите да се ваксинират

Круизната индустрия търси начин да се върне към плаванията

14:44 | 23.05.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ore Huiying/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ore Huiying/Bloomberg

Една от най-големите круизни компании в света твърди, че за да отиде човек на круиз, ще е нужно да бъде ваксиниран срещу Covid-19, пише BBC.

Главният изпълнителен директор на Royal Caribbean Ричард Фейн заяви, че „очакваме всички наши гости, които могат да се ваксинират, да го направят“.

Преди пандемията круизната индустрията достигна 150 млрд. долара и подкрепяше около 1,2 млн. работни места по света. Съединените щати са най-големият пазар за индустрията, която беше почти изцяло спряна заради разпространението на коронавируса. През 2019 г. 29,7 млн. души са се включили в круизи.

Фейн се надява, че много от любителите на този тип пътувания ще бъдат готови да се върнат отново, насърчени от множеството нови мерки за сигурност, включително намаления капацитет, социалното дистанциране и засилената хигиена.

„Комбинацията от ваксините, тестовете и проследяването на контактите, всички тези видове протоколи, реално ни помагат да постигнем целта си, а тя е да направим круизното пътуване по-сигурно отколкото домашната ви среда“.

Центърът за контрол на заболяванията (CDC) в САЩ, който по същество е федерална здравна служба, работи в тясно сътрудничество с индустрията за рестартиране на плаванията. Агенцията ги спря през март миналата година, след като смъртоносни огнища на Covid-19 се появиха на кораби като Grand Princess и Diamond Princess.

През последните няколко седмици CDC даде подробни инструкции за това как круизните оператори могат да тестват своите протоколи, свързани с опазването от коронавируса. Освен това твърди, че плаванията могат да бъдат възобновени, ако 98% от служителите и 95% от гостите са ваксинирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
мдааам , пък след някоя друга година ше се очаква и да са обърнали резбата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още