Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Калфин: Случаят от Минск е абсурден сюжет

Правителството на Беларус много жестоко мачка всеки, който си позволи да изрази някаква форма на протест, каза бившият външен министър

1
 
1
 
2
Etihad до: VNM
преди 4 месеца
Защото не е същото - граждански и дипломатически полети оперират под различни правила...Този на Райънеър е граждански полет и оперира според Варшавската Конвенция.Този от 2013 е дипломатически полет и оперира според дипломатическите правила, изискващи разрешение да навлезе във въздушното пространство на чужда държава.На въпросният полет му е бил отказано разрешение да навлиза в португалското и френското въздушно пространство.Екипажът иска разрешение да кацне във Виена, за да презареди и да обиколи. Разрешението е дадено и самолетът е инспектиран от митническите и гранични власти след кацането.Самолета не е принуждаван да каца и никой не е бил задържан.Няма нарушени международни закони или дипломатически спогодби.
2
 
3
 
1
VNM
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Напомням :НА 3ти юли 2013 година австрийските власти принудително приземяват самолетът на на президента на Боливия Ево Моралес. Независимо от президентският имунитет австрийците претърсват самолета по подозрение че с него пътува Сноудън. Реакция от "демократична Евопа" -няма. Калфин в частост не е мъцнал и дума по този повод.