IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investor.bg стартира втори сезон на проекта „Академия за финансови анализатори“

Икономическият сайт учредява и годишна стипендия за магистърска програма „Финанси“ в партньорство с ВУЗФ

11:53 | 25.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Investor Media Group</em></p>

Илюстрация: Investor Media Group

Приемствеността между поколенията, обмяната на опит и предоставянето на възможност за разгръщане на потенциала на младите и дейни личности винаги са били сред основните цели в образователната мисия на водещия икономически сайт Investor.bg. Тази година пионерът на онлайн икономическата журналистика, част от Investor Media Group, отбелязва 20-ия си рожден ден с редица инициативи отново с мисъл към бъдещето.

На 28 май ще стартира втори сезон на проекта „Академия за финансови анализатори“, който Investor.bg организира съвместно с един от най-добрите бизнес университети в страната – ВУЗФ. Инициативата цели да предостави възможност на млади таланти да се развиват и специализират в областта на финансовата и икономическата журналистика, като същевременно с това ги запознае с особеностите на професията и им предаде ценни уроци от практиката. 

В рамките на седем седмици проектът ще предостави на всички желаещи да се развиват в областта на журналистиката достъп до серия от безплатни онлайн лекции, които ще бъдат водени от едни от най-добрите бизнес журналисти в страната. Те ще се провеждат всеки четвъртъкот 11:00 часа и ще могат да се проследят на живо във Facebook страницата на Investor.bg.

Официалното откриване на проекта „Академия за финансови анализатори“ ще се състои на 28 май, от 11 часа

Темата на първата лекция е Предимството на данните и базирана на данни журналистика, за която подробно ще разкаже Бойчо Поповглавен редактор на Investor.bg и водещ на UpDate по BloombergTV Bulgaria. Тя ще се проведе непосредствено след официалното откриване, като активностите през деня ще могат да се проследят на живо във Facebook страниците на Investor.bg и ВУЗФ, както и на сайта Investor.bg.

По време на обучителната лекционна онлайн сесия с фокус върху бизнес журналистиката участниците ще придобият ценни знания и върху теми, свързани с борбата срещу фалшивите новини, етичните стандарти в журналистиката, как се отразяват финансови новини и кои са петте F в журналистическата „Библия“ на Bloomberg. 

На 1 август ще започне и вторият етап от проекта, в рамките на който всеки ентусиаст ще има възможност да спечели безплатна магистратура по Финанси във ВУЗФкакто и стаж в икономическия сайт Investor.bg и в единствената бизнес телевизия в България – Bloomberg TV Bulgaria. За целта той ще трябва да напише и изпрати есе по една от три предварително посочени теми, което ще бъде оценено от утвърдени икономически журналисти от Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още