IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси започват втори пореден ден на повишения*

Авиокомпаниите и круизните линии тласкат пазара нагоре

17:57 | 25.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Акциите в САЩ записаха ръстове за втори пореден ден на фона оптимизма за икономическо възстановяване, пише CNBC.

S&P 500 добавя 0,1%. Технологичният Nasdaq Composite се покачи с 0,3%, докато индексът на сините чипове Dow Jones се търгува без съществена промяна.

Авиокомпаниите и круизните линии тласкат пазара нагоре. Акциите на United Airlines поскъпват с 3%, след като превозвачът заяви, че приходите от продажбата на билети в страната, закупени този месец, са надминали нивата от 2019 г. на фона на отхлабването на мерките. Boeing също прибавя 1,7% към цената си. Норвежката Cruise Line и Royal Caribbean увеличават цената на книжата си с над 4%.

Стойността на биткойна след скорошния си срив, който удари технологичните акции като Tesla и влоши общото настроение на инвеститорите, се стабилизира oще в понеделник. Криптовалутата се върна близо до 38 хил. долара, след като се понижи до 32 хил. долара в неделя. Цените на криптовалутите се възстановиха, когато Илон Мъск заяви, че се е срещнал с биткойн „копачи“.

Tesla, която е голям притежател на биткойн, се търгуваше почти без промяна в сутрешната търговия. Акциите на криптоборсата Coinbase поскъпват с 2,5%

Компаниите от т.нар. Big Tech - Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Netflix, Nvidia и Alphabet записват ръстове.

Основните индекси се повишиха в понеделник, водени от технологични акции и компании, които се възползват от силното възстановяване от пандемията, тъй като случаите на Covid спаднаха до най-ниското си ниво от юни насам.

„Началото на седмицата беше белязано с облекчение на инфлационното безпокойство“, каза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group пред CNBC. „Доказателствата, че страховете от инфлацията се успокояват на облигационните и стоковите пазари, започнаха да движат фондовия пазар в края на миналата седмица и продължават и до днес“, обясни той.

Цените на петрола записват повишения, като сортът Брент поскъпва с 0,22% до 68,52 долара, докато фючърсите върху американския лек суров петрол повишават цената си с 0,23% до 66,22 долара към 17:45 часа българско време.

*Информацията е актуална към 17:10 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още