IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна ремонт на 7 км от пътя Търговище - Шумен

Срокът за завършване на строително-монтажните работи е до края на септември 2022 г.

20:06 | 25.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Започна ремонт на над 7 км от първокласния път I-4 Търговище – Шумен в участъка от пътен възел „Буховци“ в област Търговище до отбивката за с. Черенча при границата с област Шумен, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура". Ремонтните дейности се изпълняват на малки участъци без спиране на движението, като трафикът се пропуска двупосочно поетапно в лентата, в която не се работи.

Първокласният път I-4  свързва София и Варна. Участъкът, в който се работи, не е основно ремонтиран повече от 15 години и е в недобро състояние. Заради интензивния тежкотоварен трафик по настилката има множество пукнатини, неравности и слягания.

Ремонтът включва студено рециклиране и полагане на нова асфалтобетонова настилка, почистване, попълване и подновяване на банкети, почистване на крайпътната растителност и окопите. Отсечката ще е с подобрено отводняване, нови пътни знаци, ограничителни системи /мантинели/ и хоризонтална маркировка.

Изпълнител на строително-монтажните работи е дружеството „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, с което Агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Търговище.

Срокът за завършване на строително-монтажните работи е до края на септември 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
doba
преди 2 години
Позвайте Шумен - Велики Преслав - Търговище.Откакво накачулиха знаците с ограничения 30км/ч по главния път карам през него.На входа на Велики Преслав(откъм Шумен) има една камера, внимавайте с нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още