IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Стара планина холд" очаква 23% ръст на приходите от продажби до края на май

Почти всички предприятия от портфейла на холдинга отчитат подобрение на резултатите през 2021 г.

13:03 | 26.05.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Консолидираните продажби на „Стара планина холд“ за първите четири месеца от годината бележат ръст от 18,65% в сравнение с продажбите през същия период на 2020 година, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Холдингът обяви и текущите финансови резултати на най-значителните предприятия от портфейла си към 30 април и прогнозира продажбите към 31 май.

От съобщението става ясно, че компанията очаква продажбите за първите пет месеца на 2021 година да бъдат с 22,83% по-високи спрямо същия период на 2020 година.

„М+С Хидравлик“ АД

Първите четири месеца от годината донесоха на „М+С Хидравлик“ АД солиден ръст на продажбите, които набъбват с 22,3% на годишна база, показват неконсолидираните данни на дружеството. Брутната печалба преди данъци към края на април възлиза на 7,4 млн. лв., като се очаква приходите от продажби да достигнат годишен ръст от 25,7% към края на май.

„Хидравлични елементи и системи“ АД

Дружеството отчита 9,5% ръст на продажбите през първите четири месеца от годината. Май месец се очаква да донесе лек спад в приходите до 11 млн. лв. спрямо 12,4 млн. лв. през април, но с натрупване от началото на година приходите от продажби през петте месеца ще задържат темпа на растеж - до 18,5% на годишна база. Печалбата преди данъци възлиза на 3,4 млн. лв. за първите четири месеца от годината, като само през май брутната печалба е в размер на 1,4 млн. лв.

„Елхим-Искра“ АД

Дружеството приключва април с 23,8% ръст на продажбите от началото на годината, които само през предходният месец са на стойност 3,7 млн. лв. Месецът е донесъл печалба в размер на 179 хил. лв., която с натрупване за четирите месеца до края на април достига 559 хил. лв. Прогнозите са приходите от продажби през май да се понижат леко до 2,1 млн. лв., но въпреки това дружеството ще регистрира годишен ръст на продажбите от близо 26% през първите пет месеца от годината.

„Българска роза“ АД

Това е единственото дружество, чиито продажби намаляват на годишна база до края на април. Спадът е с близо 30% до 850 хил. лв. Прогнозите са продажбите да достигнат 1,068 млн. лв. към края на май, което би стопило понижението до 20,18% спрямо същия период на 2020 г.

стара стара

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още