Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Енергетиката затъва все по-дълбоко в дългова спирала

Проблемите в сектора само се отлагат, а не се решават, смята служебният енергиен министър Андрей Живков

4
 
2
 
9
vzhekoff до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Лъжец си, турците си купуват в момента руски газ, понеже е по-евтин от втечнения. И двата потока (синия и турския) бълват яко газчица към Анкара и Истанбул. Румънците мешат собствен, ама то е до време - нещо взеха да реват и са ангажирали целия свободен капацитет от нашите тръби. Лъжец си и трол.
3
 
2
 
8
zelka007 до: vzhekoff
преди 2 месеца
жеков , като виден газов назнайвач , да обясни пък защо в БГ природния газ (основно рассийски тръбен) се продава по-скъпо , с около 10% , отколкото в румънско (които имат собствено производство и я мешат газта) . и е двойно по-скъп от турско , които пък купуват основно азерски и втечнен ... как стават тези магии драги ми знайко с почти безплатната рассийска газ ... ?!
1
 
4
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Зелю като посредствен лъжец тръби за скъп руски газ, но истината е, че до момента скъп е само втечненият дето ни го доставят. Ще става и още по-скъп, предвид това, че в Азия цената е 360$ за 1000 кубика, а в ЕС - около 300. Зелю е обикновен трол - лъжeц.
0
 
7
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Никъде не затъва, краде се с милиарди хахаха, че намазват и рашки интереси.
8
 
3
 
5
преди 2 месеца
цената на токът , от АЕЦ-ът и държавната марица , се държи изкуствено ниска. на другите две марици е в нормата и отговаря на сходни по размер и мощност блокове както е по света . а с вносен газ , и то скъп рассийски , да се топлим зимъска , стандартът требе да е по-височък ... :))) ... оттам и проблемите с тец софия ... отделно масовите схеми на входа и на изхода на държавните енергийни дружества . като цяло всичко ще се саморазпадне , както кремиковци утече в небитието ...
1
 
3
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Интересно ми е как би стоял въпроса за обратно изкупуване на дяловете в Горна Арда и изграждането й с европейски средства?
4
 
10
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Всъщност има два проблема:1. Топлофикация София - там отгодини цялата държава финансира тази дупка2. ТЕЦ-овете от маришкия басеин. Ревете за някакви 200 лв. за МВч на МИ-2, което число не е вярно само по себе си, а пропускате , че другите два теца - американските, вече 20 години получават силно субсидирана цена и са в основата на съсипването на енергетиката.
6
 
5
 
2
преди 2 месеца
Енергетиката затъва все по-дълбоко в дългова спирала Решението е: клетки с въртящи се катерички за зелена енергия!
6
 
6
 
1
преди 2 месеца
Ами какво дремеш бе, г-н министре.Решавай ги!