IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qantas ще възнаграждава ваксинираните пътници

Австралийската авиокомпания ще раздава ваучери за полети и бонус точки

18:08 | 31.05.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg 

Австралийската авиокомпания Qantas възнамерява да възнагради пътуващите с отстъпки и други стимули, ако са ваксинирани срещу коронавируса. Наред с други неща са предвидени и ваучери за полети и бонус точки за австралийските пътници, които летят често, казва шефът на авиокомпанията Алън Джойс в понеделник пред австралийската телевизия 9News.

В допълнение и специални награди трябва да бъдат разиграни на томбола. „Ще раздадем десет „Супернагради“, поне по една във всеки щат“, каза Джойс. Победителите могат да пътуват безплатно по цялата маршрутна мрежа за една година.

С програмата авиокомпанията възнамерява да насърчи повече австралийци да се ваксинират. Джойс покани други компании да последват мениджмънта на Qantas. Досега само около 2% от 25-те милиона австралийци са напълно ваксинирани.

В същото време Джойс подчерта, че се надява, че някои международни връзки от и до континента ще могат да бъдат възобновени до края на годината. Qantas работи с правителството в Канбера и вече е в процес на подготовка на самолетите и обучението на екипажите.

В края на миналата година концернът въвeдe ycлoвиe вcичĸи пътници пo мeждyнapoднитe му нaпpaвлeния дa бъдaт вaĸcиниpaни cpeщy ĸopoнaвиpyc. Πo дyмитe на Джойс тoвa изиcĸвaнe вepoятнo щe cтaнe зaдължитeлнo зa вcичĸи игpaчи в ceĸтopa.

Но така или иначе международните граници на Австралия са затворени заради пандемията от март 2020 г. Изключения са налице само за живеещите там и австралийските граждани. Досега е възстановен само редовният въздушен трафик с Нова Зеландия. И двете страни досега демонстрираха сериозен успех в борбата срещу Sars-CoV-2.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Напишете и как Quantas ядоха големия щото никой не иска да пътува с тях. Долнопробни ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Няма ваксина няма пътуване? Това ако не е новия фашизъм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
Досега само около 2% от 25-те милиона австралийци са напълно ваксинирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още