IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle работи по нова стратегия с по-полезни продукти

Financial Times наскоро разкри вътрешен документ на компанията, според който голяма част от портфолиото ѝ е от нездравословни храни

18:14 | 31.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Nestle обяви, че работи по обновяването на своята стратегия за храните и здравето, след като Financial Times писа, че вътрешен документ на компанията описва голяма част от нейните храни и напитки като нездравословни, предава Ройтерс.

Екипът на вестника твърди, че в началото на тази година е успял да разгледа вътрешна за Nestle презентация, разменяна между висшите мениджъри, в която се посочва, че над 60% от популярните храни и напитки в портфолиото на компанията не се смятат за здравословни според „познатата дефиниция за здраве“.

Медията твърди, че оценката се отнася за близо половината от общото портфолио на Nestle, защото категории като медицински храни, храни за домашни любимци, кафе и адаптирано мляко не са включени в анализа.

Анализаторът от Kepler Cheuvreux Джон Кокс твърди, че включването на тези категории значително ще намали дела на онези, които потенциално се смятат за нездравословни.

„Предвид бизнеса на групата със сладкиши, сладолед и пица, реалните данни за групата въз основа на прогнозите за 2021 г. ще са 28%, което едва ли е изненада“, посочва още той. По думите му изтичането на информацията може да доведе до промени в продуктовото портфолио и по-специално да излизане от бизнеса с традиционни сладки изделия.

В изявление Nestle посочва, че работи по мащабен проект за актуализиране на стратегията за хранене и здраве и преразглежда цялото си портфолио, за да се увери, че продуктите помагат за задоволяване на хранителните нужди на хората.

Компанията твърди, че е намалила захарите и солта в продуктите си с около 14-15% през последните седем години и ще продължи да прави продуктите си по-здравословни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 2 години
100% нездрсвословни храни произвежда, а не само някои...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още