IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Кискинов: Пазарът на вредни емисии се влияе от спекулации

Когато английските и американските фондове за спекулативни инвестиции са в почивка, пазарите реагират с абсолютен спад, твърди експертът

20:46 | 02.06.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на вредни емисии е повлиян от спекулации. Цените на емисиите достигнаха 56 евро и сега са някъде около 52 евро. Тепърва ще има изненади, защото когато пазарът не е убеден в устойчивостта на нивата си, той се срива надолу. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Николай Кискинов, управляващ съдружник във „Владимиров Кискинов”. 

Според него цените на фючърсите за енергийни продукти в Европа за второто тримесеиче достигат 76 евро, което е доста високо ниво.

„Това се дължи на нервността на пазара, тъй като той не е убеден в собствените си нива. Не всички смятат, че тези нива са обосновани и в момента, когато има предпоставки за сваляне на цената, ще има големи отклонения“, каза Кискинов.

Пазарите би трябвало да се държат нормално в момент, когато в САЩ и Великобритания има почивни дни, като този понеделник, който обаче беше работен ден в Европа, каза още той. „Наблюдаваме, че когато английските и американските фондове за спекулативни инвестиции са в почивка, пазарите реагират с абсолютен спад и нива надолу. Ако тези огромни инвестиции се наливаха във фючърсите, щяхме да видим стабилни нива“, обясни експертът.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 2 години
Ами освен да забраним спекулациите със закон и да заложим стабилна цена в закона? Така и без друго няма да се лъжем, че търговията с емисия не е нищо друго освен фашизъм в чист вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още