IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ще представи нова версия на Windows на 24 юни

Тя ще се фокусира върху удобствата на създателите на съдържание и на разработчиците

10:42 | 03.06.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Microsoft обяви, че ще пусне „следващото поколение Windows” на 24 юни, пише CNBC.

Това се случва само седмица след като главният изпълнителен директор Сатя Надела подсказа за големи подобрения за разработчиците към операционната система за персонални компютри, както и за създателите на съдържание.

Windows, доминиращата операционна система за компютри в света, носи 14% от приходите на Microsoft – една от компаниите с най-висока пазарна капитализация в света. Технологичният гигант пуска по два ъпдейта на Windows 10 годишно откакто предложи тази версия през 2015 г.

Надела коментира темата за Windows миналата седмица, скоро след като компанията обяви, е няма да предлага Windows 10X. Тази операционна система първоначално беше проектирана за устройства с двоен екран, като Surface Neo, чиято премиера беше отложена.

След това компанията насочи фокуса си към персонални компютри с един екран, като лаптопи с Windows 10X, но на 18 май заяви, че „вместо да пуснем продукт, наречен Windows 10X, през 2021 г., както първоначално възнамерявахме, ние ще стъпим на наученото от пътя ни дотук и ще ускорим интеграцията на основната 10X технология в други части на Windows и в други продукти на компанията“.

През май Microsoft обяви най-новия ъпдейт на Windows 10, включващ само леки промени.

В момента компанията работи по обновена версия на Windows с кодовото име Sun Valley, която включва по-модерен интерефейс, със заоблени ъгли на компоненти като Start менюто, писа през февруари новинарският уебсайт Windows Central.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Ъпдейтите на Уиндоус са като детските сополи - не мож ги спря...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
nikiangel
преди 2 години
Се*ат ъпдейти като бетоновоз.От 100, само 2-3 са да поправят някоя критична уязвимост, останалото е за следене и реклами, а с тях идват нови критични уязвимости.И после защо хаквали институции и критични инфраструктури през седмица.Лелките и чичаците цъкат на уиндоус, а той е разграден двор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още