IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община обмисля облекчения за бизнеса и през тази година

Таксата "тротоарно право" да бъде намалена с 50%, обсъждат в Общинския съвет

14:11 | 05.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

В Столичната община обмислят намаляване на таксата "тротоарно право" с 50% през 2021 година, както и други облекчения за бизнеса, като например намаляване на наемите на общински имоти за компании, чиито приходи са засегнати от пандемията от коронавируса.

За това съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА), които са участвали в среща с представители на Общинския съвет.

Столичната община предложи редица облекчения за компаниите в столицата през 2020 година, включително и отмяната на таксата "тротоарно право" при блокадата на града в първите седмици на пандемията от коронавируса през миналата пролет. Сега се обсъжда облекченията и подкрепата да бъдат удължени.

При спад в оборота над 50% в сравнение с 2019 година, отстъпката се предвижда да е 50%. При спад в оборота между 20 и 50% - отстъпката ще е 20%. За занаятчии фиксираната отстъпка ще е 50%, а за земеделските производители – 20%.

Предлага се също пълно освобождаване от задължението за заплащане на наем за наемателите на обекти и имоти, намиращи се на територията на кооперативни пазари и цветни борси, в случай че са преустановили дейността си.

Лицата, учредени преди 1 юни 2019 година, се ползват с фиксирана отстъпка от 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още