IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов няма да се кандидатира за следващия парламент

Лидерът на "Има такъв народ" намекна, че може да носи отговорност и от друга институция

11:27 | 07.06.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

На следващите парламентарни избори Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат. Това обяви самият той в профила си във Facebook. Той заяви, че мястото му не е в парламента, а да носи отговорност за хората, които са там и намекна, че може да носи тази отговорност и от друга институция.

Ето какво написа Трифонов:

Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно. 

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
Господ от много отдавна си ВИКА "Егати цирка!". Откакто ни управлява едно тлъсто мекотело до чекмедже с пари и злато, което е на ниво да мучи сред чужденци (виждала съм го в Брюксел). Който ни докара до 112-то място по свобода на словото (от 38-мо преди него), на първо по корупция и кражби. Няма нормален човек, който да не си дава сметка със срам какво нещо допуснахме да ни управлява. Да, пропуснах, понеже упреквате Слави Трифонов в чалгарство (което не е вярно, или поне е силно опорочено), боко тиквата НЕ ИЗЛИЗА ОТ ОПЕРАТА, а в свободното си време чете, а не играе мачлета и белот, или пък (цитирам го) задоволява физическите си нужди с такива като Мата Хари, която каскетът ВЪОБЩЕ не се сеща да търси.И при Слави вие ВЪОБЩЕ не сте виждали колко стойностни хора гостуват. Те не ходят при Кошлуков, който го намърдаха удобно на държавни разходи, не при цветанка ризова - винаги с рокля без ръкав и *** въпроси, не при николаев, който се опитва да смени линията на поведение, нито при беновска....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
male4ko
преди 2 години
Този е вторият Бареков - гнус, гнус и отврат... :((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
georgi_shum
преди 2 години
Може и за министър председател да се гласи чалгаря :))А иначе чорапа резидент НЕ ХРЕСВА тази новина :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Pyramid
преди 2 години
...и си седи Господ на един облак, ***'а пуканки, пие кОличка, и си вика "Егати Цирка!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
IQ96
преди 2 години
Друга институция? Славуца президент?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още