Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Отговарят ли дигиталните пари на централните банки на модерната парична теория?

Ще доведат ли технологиите във финансите до революция в парите, коментираха експерти по време на форума "Бъдещето: Парите"

   1| 2    
0
 
2
 
17
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Предстои да видим. Това му е хубаво на свободния свят - различните мнения
2
 
2
 
16
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По-скоро сме накрая с криптото, то не произвежда никаква свястна услуга, особено пък такава, от която се печели. А алабалите и обещанията вече се поизтъркаха.
1
 
2
 
15
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"...Освен във валути, има МНОООООГО други опции, истински активи, в които човек да си съхранява парите. И да, през последния месец всяка фиатна валута беше много по-добра алтернатива от шиткойноте. Готино, да ти изчезнат 50% от парите в рамките на месец, нали?!"--------------------------Това е изключително глупав коментар и се учудвам, че точно ти го правиш. Тук пишат достатъчно глуппави хора и мисля, че те са тези, които трябва да правят подобни коментари. Апропо, предния ти коментар също показва незнание, защото твърдението, че зад фиатна валута стои БВП на страната е меко казано невярно. Кое точно стои зад увеличеното с 23.6% количество щатски долари в обръщение през последната година? Дай някакъв смислен отговор на този въпрос. Относно въпроса дали е готино да ти изчезнат 50% от парите ....... ами, без да го приемаш лично, но не можеш да задаваш такъв несъстоятелен въпрос, доколкото рискуваш сам да се вкараш в групата, която посочих, а мисля, че не си част от нея. Обяснявам с думи прости - загуба имаш, когато затвориш позиция. Това е А и Б на инвестирането. Освен това, защо избираш този месец, а не избереш друг? И защо месец, а не половин година? Или година? И къде си видял някой да вкара пари някъде с хоризонт от месец? Щото по същата логика мога да задам въпроса как ти се струва цена от 3400 долара през март 2020 и 34000 през юни 2021? Тоя въпрос е също толкова глупав като твоя и в тази връзка е по-добре и двамата да не питаме, защото и двамата ще се излагаме. Понеже много често посочваш различни опции за влагане на пари, ето ти малко от личната ми статистика, а ти я тълкувай, както намериш за добре. Към декември 2016 си направих структуриране на парите - 25% депозит, 25% физическо злато и сребро, 25% акции и 25% биткойн / и етериум, който купих ей така /. Депозитът си е в същия размер, даже вече е разплащателна сметка отскоро. Златото и среброто са около 50% прираст. Акциите не съм смятал, но там затворих Tesla, а те доминираха - може би 500-600% прираст или нещо от този род. Криптото - около 4000%. Сега, като се замисля...... Да, прав си, че съм загубил 50% - от фиатните пари в банка. Между другото, понеже спомена Уорън Бъфет вчера, Berkshire е инвестирала $500 млн. в дялове в компания, собственик на бразилската дигитална банка Nubank, чиято основна дейност е Easynvest. А те са платформа за ....... Сам знаеш за какво. Айде, жив и здрав, пристегни колана и наблюдавай дигиталния свят на криптото, защото сме още в началото.
1
 
3
 
14
khao до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
да кажеш на биткойнаджия, че това е пирамида... е все едно да кажеш на другаря путин, че е диктатор... все няма да ти повярват
0
 
4
 
13
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма нужда от спор кое е пирамида, фактите са много ясни - зад долара има БВП, икономика, индустрии извън САЩ, работна сила, ресурси и тн. Зад биткойм няма НИЩО, освен доверие на все по-малко хора и желание за бързо забогатяване.
0
 
3
 
12
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Освен във валути, има МНОООООГО други опции, истински активи, в които човек да си съхранява парите. И да, през последния месец всяка фиатна валута беше много по-добра алтернатива от шиткойноте. Готино, да ти изчезнат 50% от парите в рамките на месец, нали?!
4
 
1
 
11
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, има много варианти, за да си съхраняваш състоянието. Например, в щатски долари, от които 23.6 % са създадени през последната една година. Виж М2 на щатския долар и можем да влезем в спор кое е пирамида - фиатнити пари или биткойна.
5
 
1
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да питаш банкери какво мислят за биткойн и крипто е все едно да искаш мнението на Владимир Путин и другаря Си Дзинпин за демокрацията, плурализма и правата на човека
0
 
4
 
9
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А, така те харесвам :) Между другото, въпреки негативното ми мнение за криптото, виждам в него и нещо хубаво - то е гарант, че парите в брой няма да изчезнат. Ако след дигитализацията на парите на централните банки се опитат да пипнат независимостта и частичната и в малки размери анонимност, която кеша дава, тогава хората ще потърсвт алтернатива, защото масово хората не желаят да бъдат 100% контролирани. Така, че съществуването на децентрализирани платежни средства всъщност е гарант за съществуването на кеша.
0
 
4
 
8
Solar Power до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Така е съгласен съм, но винаги съм предпочитал диверсификацията.... тоест ако избора е злато и крипто може би щях да го направя например 80 към 20.Ако има и други възможности да си скриеш парите от комунисти и супер капиталисти бих се възползвал също :)