Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Биткойнът се сви под 32 хил. долара, след като САЩ си върнаха откупа за Colonial

С по над 12% поевтиняват и другите две основни криптовалути – етер и рипъл. При доуджкойнът спадът е от над 10%

0
 
1
 
6
Solar Power до: Solar Power
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Забравих да допълня...... ,че хакерите са взели например 20 милиона долара, но след като престоят парите след 2-3 години може и да са станали 10 милиона долара или дори 5. Тези 5 милиона трябва да си намериш начин да ги осветлиш. Тук ще загубиш още едни 20% минимум. Така,че когато правиш нещо трябва да гледаш няколко години напред минимум. Както с купуването на акции ! Аз купувам от 2001 и до момента нямам нито една продажба :)
0
 
1
 
5
Solar Power до: Моабет да става
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
А тези "хакери" са също върха на простотията. Не се прави така. Сумите се разделят на малки партиди след което се обръщат в dash на някоя борса после на zcash на друга борса и после отново в даш на трета борса. На всичките борси се регистрира само първо ниво.... може да се ползват "мулета".... входа на самите борси става през виртуална машина свързана към анонимна мрежа тор, входа към тази машина се прави от друга виртуална машина чрез прокси на втората машина се влиза отново през виртуалка някъде.... свързването към виртуалките става чрез предплатени карти отново от мулета. Всички акаунти на виртуалките са купени с крадени кредитни карти. След прехвърлянето всички машини се изтриват. След последното прехвърляне по борсите парите е хубаво да стоят няколко години изтеглени в wallets офлайн :) Не може да откраднеш 20 милиона и да не знаеш какво да правиш .... това е супер "lame" :)
0
 
1
 
4
Solar Power до: Моабет да става
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Трябва да си много много *** за да ползваш криптиран софтуер със затворен код ?!?!?! Пълна малоумщина на тези "престъпни босове" !?!?! Как са ги натрупали тези пари като това е много глупаво. Ползвай си някоя GPL-ка например wire или signal и ако толкова държиш на сигурността наеми си за 20 хиляди няколко независими програмисти да инспектират криптиращия код. Относно биткойна .... днес Салвадор утре Мексико. Моите предвиждания са за цени над 100 хиляди долара скоро. Печатниците на Европа/Китай/САЩ работят и хората в останалите държави искат да си пазят парите :)
1
 
3
 
3
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Еленке, ти видя ли поне едно доказателство за твърдението, че са си върнали биткойните? Или в модерната журналистика, преверката на фактите не е важна, а само сензацията?
1
 
3
 
2
mrynmryn до: Моабет да става
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
То част от хората са толкова зле, че си купуват койни, без да им дадат ключ дори, после се чудят де са парите, като забегне другия с тях.
3
 
6
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Писах дни по-рано в темата за Биткойн подобна ситуация. Рано или късно ще се намери начин да се пробие частният ключ. Може и да не е точно разбит, а откраднат това не особенно важно в случая. Това което се изтъква като едно от големите предимствата на биткойна се оказва не чак толкова голямо. Наскоро прочетох и друга новина че много босове на престъпни групи които са ползвали приложение Аноним на телефона за да водят кодирани разговори са прибрани на топло след като разговорите им са подслушвани и записвани. Самото приложени е разработка на служба за сигурност и са ползвали подставени лица за да подхвърлят подготвените телефони на босовете. Просто са изчакали няколко години за да се натрупа довери към сигурноста на телефона и след това засичаш и вадиш шараните.Колко от вас са виждали кода на протокола който използва Биткойн? Колко са прегледали кода ред по ред? Къде е гаранцията, че в кода няма скрити няколко реда допълнителен код с изненада? Или добавени по-късно при някоя кръпка.Има хора които са гледали кода под микроскоп абсолютно сигурен съм. Една част са такива които това им е работата да откриват различни уязвимости които да ползват служебно. Другата част които се надяват да забогатеят бързо при възможност. И двете групи няма да се засилят да публикуват каквото са открили. Да погледнем която и да е голяма програма. Пишат кода единици проверяват и тестват десетки и въпреки това хакери намират начин да пробият. Би могло да се очаква софтуер който е писан от "един" човек също да има пропуски и/или грешки.Още един интересен нюанс. Съда на Сан Франциско в Калифорния издава заповед да се отнеме собственоста на определен портфейл в който има 63,7 биткойна които са част от полученият откуп. Почти като блокиране на банкове сметка. Съдия издава неизпълнима заповед и чудо ден по-късно заповедта е изпълнена.