IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 5 най-добри дефанзивни полузащитници във Висшата лига през сезон 2020/2021

Анализаторите обръщат много внимание на дефанзивните халфове, които спечелиха вниманието на аудиторията

10:07 | 10.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Топ 5 най-добри дефанзивни полузащитници във Висшата лига през сезон 2020/2021

През последния сезон станахме свидетели на много интересни обрати в Английската Висша лига и след като откриваме някои интересни прецеденти, като падането на крепостта на Ливърпул - дългата хегемония на домакинство без загуба завърши в най-неочаквания момент за Клоп, спокойно можем да отправим някои критики. Анализаторите обръщат много внимание на дефанзивните халфове, които спечелиха вниманието на аудиторията.

Започваме с Деклан Райс и неговите изяви в Уестхем Юнайтед. Анализаторите го смятат като един от много ценните играчи, особено след като периметъра му е особено впечатляващ. Само на 22 години, Райс успява да демонстрира една особена класа. Използва една особено интересна преса и статистиката го доказва. Деклан е изиграл 31 мача, спечелил е 57 единоборства и освен това има около 60% успех във Висшата лига за сезона. Пасовете му са също особено вълнуващи и успешни - 88%. Разбира се, дефанзивните халфове трябва да бъдат на определена позиция и за този сезон футболистът е спрял около 59 паса и също така е върнал владението на топката повече от 226 пъти. 

Уилфред Ндиди може да се смята за един много необходим играч на Лестър. Той е изключително важен не само в помощ на атаката, но и особен кошмар за противника. Любимо занимание е винаги да връща топката и не се притеснява по никакъв начин да влезе в контакт с противника. Като футболист с впечатляваща физика, нигерийският национал просто знае как да прави шпагати и 91 от тях са успешни, давайки му успех от 66%. Едно предимство, което го поставя в предни позиции е фактът, че въздушните битки са му специалност. Успял е да се извиси 56 пъти за сезона, но има и други качества. Дългите му пасове са на 100% успешни, въздушните битки също, точните пасове са 92% и всичко това с цената на два фала. 

Футболистът Нголо Канте се разглежда с много внимание и от букмейкърите, в момента мнозина очакват от него много сериозни успехи, като в момента дори можем да се възползваме от един много добър Bwin Bonus за Евро 2020. Да се върнем на Канте, първо това е футболист, който може да влезе в историята като победител в Шампионска лига и Евро 2020. Второто по-важно е, че през изминалия сезон е излизал 30 пъти на терена, попарил е надеждите на опонентите си около 79 пъти, прекъснал е пасовете и е успял да върне топката на сините около 194 пъти. Комбинацията от асистенции и пасове го оценява на 86%. Сега Франция ще има нужда от неговите услуги, особено след като футболните прогнози са доста оптимистични именно за петлите. 

Манчестър Сити продължава да печели вниманието на аудиторията и се радва на доста сериозни успехи. Пеп Гуардиола за пореден път се оказа един от най-добрите стратези и след като показа необходимата класа, не беше трудно да видим и крайния резултат. В момента гражданите се смятат за един от най-добрите и завършени отбори. Родри се нарежда също в класацията на класните халфове, след като успя да спечели сърцето на феновете. Неговият рейтинг според анализаторите е 91%. Прекъснал е нападения около 71 пъти в 33 срещи и е автор на 2741 точни паса. 

Ив Бисума взима наградата за най-добрия на този пост. Футболистът на Брайтън и Хоув Албион се оказа абсолютен фаворит. Печели 100 съревнования и има успех от 65% в 35 срещи на Английското първенство. Пресича 62 паса, връща топката около 266 пъти, а във въздушните битки печели 38 от 59. С височина от 182 сантиметра е достатъчно висок, за да се справи. От национала на Мали се очаква още много, защото е все още на 24 години.   

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още