IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и в сряда се търгува под рекордното си ниво*

Акциите в сферата на здравеопазването, комуникациите и технологиите записват повишения

18:58 | 09.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Широкият измерител S&P 500 се търгува под рекордното си ниво малко след откриването на сесията в Ню Йорк, съобщава CNBC.

Индексът от 500 акции добавя 0,2%, приближавайки се близо до своя рекорд, още през първите две минути от редовната търговска сесия, оставайки на това равнище.

Nasdaq Composite нараства с 0,5%, а Dow Jones Industrial Average прибавя 0,14% към стойността си до 34 647,96 пункта.

S&P 500 вече е само с 0,15% под рекордното си ниво от 4 238,04, достигнато на 7 май.

Акциите в сферата на здравеопазването, комуникациите и технологиите се търгуват с повишения, като производителят на лекарства Merck поскъпва с 1,8%, Twitter с 1,7% и Adobe с 1,5%. Fox Corp. се представя най-добре от състава на S&P 500 с напредък от 2,3%.

Манията по мемеакциите продължи и в сряда, като трейдърите продължават да насочват вниманието си към Clover Health. Книжата поскъпнаха с още 12% след ралито, донесло им ръст от 85% във вторник на фона на огромни обеми на търговия.

Инвеститорите очакват предстоящите данни за инфлацията, за да преценят дали по-високият ценови натиск е само временен, тъй като икономиката продължава да се възстановява от предизвиканата от пандемия рецесия.

„Американските акции до голяма степен са останали в диапазона от средата на април и изглежда сериозни ръстове скоро не са вероятни“, коментира Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda. „Инвеститорите искат да видят как се отразява ценовият натиск и колко голям спад ще настъпи при акциите, след като започне промяна от страна на Фед“, обясни той.

Индексът на потребителските цени за май ще бъде публикуван в четвъртък. Икономистите очакват той да се повиши с 4,7% спрямо година по-рано, според Dow Jones. През април потребителските цени нараснаха с 4,2% на годишна база, което беше най-бързото покачване от 2008 г. насам.

На петролния пазар цената на сорта Брент поскъпва с 0,1% до 72,29 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол понижават цената си с 0,14% до 69,96 долара към 18:30 часа българско време. 

*Информацията е актуална към 17:50 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още