IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бозуков смени Съвета на директорите на „Напоителни системи“

Одит е установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството

14:52 | 10.06.21 г. 1
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС</em></p>

Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков. Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков извърши промени в състава на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД, съобщават от ведомството.

С протоколно решение на министъра са освободени Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.

Назначеният одит е установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството. За констатираните проблеми в „Напоителни системи“ ЕАД министър Христо Бозуков бе уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 25 май 2021 г.

Бозуков разпореди да бъде извършен одит в „Напоителни системи“ ЕАД в края на май.

Предмет на проверката са определянето на прогнозни цени при провеждането на обществени поръчки, задълженията на дружеството, разпоредителните сделки, определяне на състава и възнагражденията на Съвета на директорите, както и сключените граждански договори и тези с лица, придобили право на пенсия.

Припомняме, че преди три години Софийска градска прокуратура предаде на съд шест длъжностни лица от ръководството на „Напоителни системи“ ЕАД – изпълнителни директори и членове на Съвета на директорите за сключване на неизгодни договори и незаконно вдигане на заплати. 

Дружеството редовно отчита загуби във финансовите си отчети, а на служителите се е налагало да излизат на протести, за да си получат заплатите. 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
newwwwww
преди 2 години
https://afera.bg/скандал-земеделският-министър-натво/?unapproved=825817&moderation-hash=856d2b03484a2b41f3d7fd841f2f6208#comment-825817
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още