IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Вселена от възможности“ – платформа на Пощенска за идеи в полза на обществото

Кандидатствай с авторски проект в категориите „Образование“, „Зелени проекти“ и „Дигитални иновации“ до 10 юли 2021 г.

14:49 | 10.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Пощенска банка</em></p>

Илюстрация: Пощенска банка

През последните 10 години социалното предприемачество в България търпи силно развитие. Социалните инициативи ще имат все по-важна роля при постигане на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, който засяга всички сфери на живота. Нуждата от намиране на решения на социални проблеми е все по-осезаема, затова подпомагането на идеи и проекти на българските предприемачи се превръща в кауза на социално отговорните институции, каквато е и Пощенска банка. По повод своя 30 годишен юбилей финансовата институция лансира новата си социална платформа  - Вселена от възможности“. Платформата с общ награден фонд от 30 000 лв. е създадена като част от дългосрочните ангажименти на банката за подпомагане и укрепване на инициативи в три от най-значимите за съвремието области - дигитални иновации, образование и зелени проекти. 

КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА? 

Всички граждани и организации, които желаят да развият или търсят подкрепа за своите проекти в трите основни направления „Образование“, „Дигитални иновации“ и „Зелени проекти“, могат да кандидатстват изцяло онлайн на адрес  30yearspostbank.bg, като опишат своя авторски проект и изпратят заявката си, а също могат да разгледат и останалите проекти, които желаят да получат финансиране. Интернет платформата обединява атрактивни идеи, които са свързани със социално предприемачество в полза на обществото. Три от проектите с потенциал в ключовите области ще получат безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв. всеки, за да бъдат реализирани. 

КАКВИ СА УСЛОВИЯТА И НА КАКЪВ ПРИНЦИП СЕ ОСНОВАВА ОЦЕНЯВАНЕТО?

Авторите на проекти е необходимо да се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, а помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

Експертен състав журира оценяването на проектите, което се основава на подробен анализ, отчитащ техническите, финансовите и творческите аспекти на предложението. Ясно дефинираните цели, съответствието на предвидените дейности на очакваните резултати, ползата от реализирането на проекта, целесъобразността и ефективността на разходите, а също и оценката на въздействието на проекта ще бъдат сред критериите във финалния етап на оценяването. Детайли за критериите, според които ще бъдат оценявани всички проектни предложения, са описани подробно в Общите условия и правила на програмата „Вселена от възможности”.

КАКВИ СА ЕТАПИТЕ НА ИНОВАТИВНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СОЦИАЛНО ЗНАЧИМИ ПРОЕКТИ?

Изборът на победители ще се проведе в няколко етапа. Всеки от проектите, кандидатствали за финансиране, ще има равен старт, когато от 10-ти до 31-ви юли включително Вселена от възможности“ бъде отворена за гласуване, посредством уникален вот на публиката. На 1-ви август ще бъдат обявени 10 финалисти във всяка категория, събрали най-много гласове. 30-те финалисти ще бъдат представени в профилите на Пощенска банка в социалните мрежи, а на специално събитие на 14 септември 2021 г. независимо експертно жури ще селектира трите най-отличими идеи – по един проект във всяка от категориите „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“.

„Вярваме, че иновативната онлайн платформа „Вселена от възможности“ има капацитета да подпомогне значително позитивните промени в нашето общество. Носителите на подобни промени са хора и организации, които категорично са застанали зад кауза и разполагат с ясен план как да я реализират. Нашата цел е да открием тези социални предприемачи и дигитални иноватори и да предложим своята специална подкрепа за техните идеи. През цялата си 30-годишна история активно и целенасочено работим за по-добро образование, за по-зелена среда и съзнание, като използваме модерни технологични решения и дигитални иновации както извън, така и вътре в нашата организация. Ето защо съвсем естествено избрахме тези три категории. Вярваме, че тези области имат най-голям потенциал да вдъхновяват позитивни промени и да създават нови възможности за развитие за цялото общество,“ коментират от Пощенска банка.

Ако имате идея, свързана с образованието, технологиите или зелени идеи за устойчиво развитие, не пропускайте възможността да изпратите своята заявка на Вселена от възможности“ до 10 юли 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още