Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Дивиденти от АЕЦ "Козлодуй" формират над 80% от печалбата на БЕХ към края на март

ТЕЦ "Марица изток 2" увеличава загубата през първото тримесечие, дълговете на свързани дружества към БЕХ са за около 3,5 млрд. лв.

1
 
3
 
3
zelka007 до: evlogi
преди 1 месец
това с беляНЕ е едно бъдеще неосъществимо вече . аз нещо доста по-актуално бих предложил . откъде ще се вземат около $3млрд евро за бъдещата сметка (отимистичен вариант) за хранилището за високорадиоактивни отпадъци - това са касетките с отработено гориво , които са си наш чисто български проблем . щото рассияните взимат по $30млн на година да ги съхраняват , ако ние не искаме ... :))) ... и за цената на съхранението им за 10.000 години , ако все пак някога се построи такова хранилище - заплати на персонал и охрана защо не се калкулират в иначе "евтиният" ядрен ток ... ?! поне 400-500 поколения след нас ще плащат ... !!
4
 
2
 
2
преди 1 месец
Източването на входа и изхода не броиш.Това тук е национален спорт.
3
 
1
 
1
преди 1 месец
Една задачка закачка, най-вече за любителите на атомните централи.АЕЦ Козлодуй е платила на БЕХ дивидент от 220 млн лв, т.е. 110 млн евро.В задачката се пита-, при положение,че строеж на АЕЦ с два блока по 1000 мвт ще струва минимум 11 млрд.евро,ако БЕХ финансира нова АЕЦ, колко трябва да струва електроенергията от нея, за да може БЕХ да изплаща инвестицията?Мисля че , нещо от сорта на 5 до 10 пъти над цената на енергията на АЕЦ Козлодуй ще е близо до правилния отговор.