IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виртуален парцел се продаде за рекордните над 900 хил. долара

Във виртуалните имоти, базирани на блокчейн, хората могат да показват колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития

14:10 | 19.06.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата, обяви фондация Decentraland, цитирана от Ройтерс.

В Decentraland собствеността върху виртуалната земя се купува и продава под формата на незаменими символи (NFT). NFT е вид крипто актив, който записва статута на собственост на цифрови елементи в блокчейн.

Купувачът е дигиталният инвестиционен фонд за недвижими имоти Republic Realm. Той е собственост на Republic, базирана в САЩ инвестиционна платформа, подкрепена от инвеститори, включително Binance и Prosus.

Това е най-скъпата покупка на виртуален парцел досега, според DappRadar, уебсайт, който проследява данните за продажбите на NFT.

Покупката е направена с помощта на MANA, собствената криптовалута на Decentraland. Земята струва 1 295 000 MANA, което към момента на продажбата е 913 228,2 долара.

Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT, която започна в началото на 2021 г.

Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват своите колекции на NFT, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития.

Като част от неотдавнашната продажба на NFT на Sotheby's, аукционната къща отвори виртуална реплика на своята лондонска сграда в рамките на Decentraland и изложи произведенията си там. Така аукционната къща привлече над 3 хил. виртуални посетители. 

В друг виртуален свят, базиран на блокчейн, The Sandbox, са продадени виртуални парцели за около 650 хил. долара по-рано този месец, казва съоснователят на сайта Себастиен Боргет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 2 години
нормално и очаквано беше да се нароят какви ли не блок-чейн базирани пирамиди...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още