IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските власти забраниха криптоборсата Binance

Биткойнът поскъпва на фона на мненията на криптобиковете, че подобни регулаторни решения помагат за узряването на пазара и привличане на участници

08:19 | 28.06.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Попадналата под радарите на властите в много страни борса за криптовалути Binance е подложена на натиск и във Великобритания. С незабавен ефект британското дъщерно дружество Binance Markets няма право да извършва дейности, които подлежат на регулиране на пазара, реши финансовият регулатор FCA. Съобщението е от 25 юни. FCA също така предупреди потребителите да не използват офертите на цялата група Binance, като в същото време органът не публикува конкретната причина за решението си.

Binance заяви, че съответното дъщерно дружество все още не е използвало издадените си одобрения на пазара. Услугите, предлагани на уебсайта binance.com, не били засегнати от решението на FCA. По-рано търговската платформа привлече вниманието и на регулаторите в Германия, Япония и САЩ.

През април европейските регулатори започнаха да проверяват дали Binance, една от най-големите борси за криптовалути в света, е спазила правилата за пазара на ценни книжа при стартирането на търговия с фондови токени. В рамките на нова инициатива Binance казва, че позволява на потребители извън САЩ, Китай и Турция да „търгуват акции чрез криптомонети“ с токени, които „представляват дял в акционерно дружество“. Този ход е един от най-значимите опити дигиталната валута да заеме водещо място на един специализиран и силно регулиран пазар.

Съобщението от FCA от сега обаче не се отразява видимо на цената на криптовалутите. Биткойнът се търгуваше в неделя вечерта за малко над 33 000 долара, докато етерът се търгуваше на ниво от около 1850 долара. И двете криптовалути са поскъпнали с около пет процента през последните 24 часа.

В понеделник биткойнът започна да поскъпва, засега с 5,1% до 35 309  долара. Криптобиковете често тълкуват тежките регулаторни действия като знак, че пазарът узрява, и твърдят, че потенциалът за по-здрава предпазна мрежа може да привлече повече инвеститори да влязат в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis23
преди 2 години
кво стана с Демокрацията при тия нeщaacтници, немеме ли нещо некое НПО да се изкаже против, как го преписвате нон стоп срещу Китайската Компартия ? Ае Тиквесторо ... шо стана та не вечерахме ? ..... :)) Май май нешо парите се изнизват по терлици от кочинляка наречен Англия с тия псевдо криптаци и на английското гадно племе с техните камъни по техната глава, ам ако искат на мене да ми е гадно ?? .... да го дъФчат и тва шшш ги ебaи у изпoсняцитe .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
nikiangel
преди 2 години
Докато има кеш, бикове, крави, всичко е сложило розовите очила и набива в крипто.Проблема ще дойде като спре кранчето, и обикновения лапнишаран се пробва да си купи сирене с крипто, щото друга валута не му се намира, и види че не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още