Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

САЩ искат по-стабилни и изгодни отношения с Русия

Вашингтон обаче ще отговори, ако Москва продължи да „напада“, заяви държавният секретар Антъни Блинкен

0
 
5
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Това всичко са тактически маневри.Никой руснак няма да се вържде на тях. Имаше договори от Малта и Рейкявик и те не бяха спазени. Руснаците докато не си получат всичко, няма да се откажат.
1
 
3
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако наистина последва някакво разведряване в отношенията между двете страни, това означава, че американците са се поучили от грешките си от преди 6-7 години. Дано и руснаците са си направили своите изводи за техните грешки. За мене по-важното е, че в документа от срещата на Г7 имаше и малък текст за мултилатералня свят. А това е тезата и на китайците и руснаците, пък и на други големи страни. Ако американците са приели тази теза, то наистина може да имаме по-спокойни години за напред. Е съперничеството ще си остане. Това е неизбежно. Изглежда Байдън и хората зад него са преосмислили политиката на САЩ от времето на Обама. Надявам се.
0
 
5
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И други метрополии са дашни: след като са ошушкали десетки страни и народи.Сега помагат, щото да си богат сред бедни не е добре, ама зависи как си натрупал богатството.
1
 
6
 
4
Achtung до: cherney
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Всичко което са дали САЩ, руснаците са компенсирали с животите си. Ако Москва беше паднала 41 или 42 огромни човешки и финансови ресурси щяха да се освободят в райха и не се знае въобще при такъв сценарий кой пръв щеше да взриви бомбата.https://en.m.wikipedia.org/wiki/German_nuclear_weapons_program
5
 
2
 
3
cherney до: Pyramid
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Иван Айвазовски има две интересни картини - на едната е руска шейна, теглена от коне, а на нея стои изправен руснак, който развява американското знаме. Около шейната са коленичили руски селяни. Другата картина представлява американски товарен кораб, натоварен с храни, акостиращ в руско пристанище. Тези две картини отразяват американската помощ за гладуващото население в Русия в началото на последното десетилетие на 19 век. Това е първия път, в който САЩ протяга ръка на Русия. Вторият е по време на глада в Поволжието през 1922-1923 година, когато САЩ спасяват милиони от гладна смърт. Апропо, руски изследователи смятат, че над 10 млн. руснаци днес са потомци на оцелели, благодарение на щатската помощ. Третият път е ВСВ, която "....СССР нямаше да спечели без помощта на САЩ". Това са думи на Сталин, между другото. По закона Land Lease СССР получава помощ за стотици милиарди долари в днешен еквивалент. Можеш и сам да научиш в какво се изразява тази помощ, без която през 1945г. СССР нямаше да съществува. Четвъртият път е след падането на Берлинската стена, а тази помощ представлява 500 военни самолета с храни за 50 млрд. долара. Даже съм и пряк свидетел, доколкото живеех в Москва по това време.Научете тая пуста история, за да не се излагате по такъв смешен начин. В цялата история на двете страни САЩ основно са давали.
3
 
6
 
2
преди 2 месеца
Америка искала по-изгодно отношения. Ам ОК че тя и Русия ТОВА иска. Чичо Сам обаче, иска едностранна изгода, което, май вече всички, отказват да му доставят.Ами, това е: Американската хегемония си отива и нищо не е в състояние да обърне процесите. Както казваше един умен американски бизнесмен," - Свиквайте."
2
 
8
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Във филма "Mars Attacks" с Джак Никълсън, Пиърс Броснан ... и др марсианците вървяха по улиците с аудио уредби тръбящи "Идваме с мир" и където видеха хора ги изпаряваха с лазерните си оръжия :) ... Нямам идея защо се сетих за този откъс от филма :)