IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще ограничи финансовите онлайн измами във Великобритания

Местен регулатор ще проверява всички финансови услуги, преди те да могат да се рекламират

12:17 | 30.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Gray/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Gray/Bloomberg

Google ще ограничи финансовите измами в своята платформа във Великобритания. Днес компанията заяви, че всички финансови услуги ще трябва да бъдат проверявани от регулатор, преди да могат да рекламират, предава Ройтерс.

Британският финансов регулатор издаде 1200 предупреждения към потребителите миналата година за измами, рекламирани през социалните мрежи от фалшиви компании. Броят на предупрежденията е два пъти по-голям от този за 2019 г.

Google, която е част от американския технологичен гигант Alphabet, посочи в блога си, че ще започне да прилага новата политика от 6 септември. Тя следва призивите на финансовия регулатор за проверка на платените промоции.

„Въпреки че това е важна стъпка за Google, ние смятаме, че постоянното и последователно решение е законодателно“, коментира говорител на регулатора.

По думите му органът ще оцени резултата от решението на Google, след като промените влязат в сила.

Управителят на Английската централна банка Андрю Бейли лобира пред правителството да въведе законово изискване интернет гиганти да свалят уебсайтове за финансови измами, съобщи през март Sunday Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още