IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram тества драстични промени, с които ще заприлича на TikTok

Услугата иска да заложи повече на видео съдържанието

14:38 | 01.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Ръководителят на Instagram обяви, че социалната мрежа планира да започне да показва на потребителите препоръчани видеа на цял екран във фийдовете им, пише CNBC.

„Освен това ще експериментираме с това как включим повече видео – на цял екран, потапящо, развлекателно, мобилно видео“, коментира Адам Мосери във видео публикация от сряда. „Ще ни видите да правим редица неща или да експериментираме с много неща в тази област през следващите месеци“.

„Вече не сме приложение за споделяне на снимки и или приложение за квадратни снимки“, допълва Мосери.

Това представлява значителна промяна за Instagram, което досега беше приложение, където потребителите могат да виждат квадратни снимки от приятелите си и от акаунтите, които следват. Промяната в представянето на съдържанието ще изправи Instagram по-ясно пред конкуренти като китайската TikTok.

Мосери специално подчерта TikTok, както и YouTube, която е собственост на Google, като сериозни конкуренти и причини за тези промени.

„Нека сме честни, в момента има няколко наистина сериозни конкурента“, заяви той. „TikTok е огромен, YouTube е дори още по-голям, а има и още много нови играчи“.

Instagram вече направи конкурирането си с TikTok свой приоритет, като през август 2020 г. пусна Reels. Става дума за функция за споделяне на кратки видеа, която позволява на потребители в Instagram да създават съдържание с насложено аудио или с ефекти за добавена реалност, подобно на това, което вече могат да правят в TikTok.

„Хората влизат в Instagram, за да се развличат, има огромна конкуренция и може да се направи много повече“, твърди Мосери. „Трябва да се възползваме от това, а то означава промяна“.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още