Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Софтуерният бранш предлага вносът на IT специалисти да се опрости

По време на пандемията браншът е пораснал с над 10%, каза Доброслав Димитров, изпълнителен директор и съосновател на Imperia Online

1
 
1
 
8
redcretin до: Един Българин
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не си много наясно в Скейла с роднинската македонска следа и точенето на държавни пари в Македония от тая фирма :)Скейла се изхвърлиха с огромни прогнози за ръст, след което почнаха да уволняват масово. Типични селски тарикати. Точно същите като 99% от паплачта в момента в БГ ИТто, драпащи за ЕС пари наготово, притиснати от твърде високите заплати за твърде зле подготвените ИТта в офисите си... балоня се пука :)
0
 
3
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
некадърник... внесете меринджеи, че в последно време на всякъде са едни некадърници като теб
0
 
3
 
6
Един Българин до: redcretin
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Скейлфокус допуснаха детинска грешка. Миналата година в някой части на България нямаше реколта заради сушата. За да запазят това от което печелят - земята, арендаторите платиха пари от резерви, а някои платиха колкото и предишни години. Скейлфокус за съжаление така и не разбраха че не офисите и компютрите, а ИТ специалистите им печелят парите. Хайде да се изнесем в Бургас, че там са по-ниски заплатите...хайде сега в Скопие. То хубаво отидете в Индия. Има добри индийски ИТ специалисти, но те отдавна не работят от Индия. Едно е да наемеш "бройка" , друго е да наемеш хора, които ще ти вършат работа.
0
 
3
 
5
redcretin до: kmilchev
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Сега чети пак - тук не пише че ръста е бил 10% на година, а откак има ковид криза - т.е. 2 години. Скандала със Скейлфокус и приказките на ангро ще се помни с години в бранша, те така и голите лафове на тоя селски тарикат. Тревожното е, че подобни се катерят в политиката.
0
 
3
 
4
redcretin до: mrynmryn
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тоя селски тарикат шитна фирмата, щото е по-лесно да се точат пари за стартъпи (има дял в Ендуросат). Инак си представих мераклиите да дойдат в Б-стан и как ще обучат местните аборигени и ме напуши на смях хахахаха, ще ги обучат ама на индийски и пакистански диалекти :)
0
 
6
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Еми то програмисти не знам в коя държава не се търсят. Абсолютно навсякъде по света растежът е с около 10-20% на година. Един опитен ИТ специалист с 10 години опит може да отиде в която си иска държава по света.
0
 
7
 
2
zelka007 до: mrynmryn
преди 3 месеца
:))) ... този беше депутат от герб , доверено лице на цвъ цвъ ...
1
 
3
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Оф и тоя стана разбиращ, що не вземе да отвори един офис извън София, като толкова му липсват кадри? Да не говорим, че гейминг сектора е като чалгата в музиката - обикновено там са най-ниските заплати от целия ИТ сектор.