IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойчо Кацаров със заявка за участие в следващото правителство

Рискът от унищожаване на COVID ваксини у нас не е голям, заяви служебният министър на здравеопазването

19:08 | 04.07.21 г. 2
<p>
	Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Снимка: БГНЕС

Ако бъдещият нов кабинет е готов да реформира здравната система, така че тя да работи по-добре, служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е готов да помага, независимо дали е министър. Това стана ясно от думите му в предаването „120 минути“ по bTV.

На въпрос дали би приел да остане здравен министър и след изборите и сформирането на ново редовно правителство, Стойчо Кацаров коментира, че би се радвал да помага „независимо на коя позиция“. „Аз съм пристрастен към това да се реформира здравната система, защото тя не работи добре“, заяви Кацаров.

По думите му ако се ваксинираме, есента ще бъде прекрасна, ако не, рискуваме нова вълна, тъй като повечето експерти смятат, че е възможна нова вълна на коронавируса. 

Според Стойчо Кацаров недоверието и страхът на българите от COVID ваксините се дължат отчасти и на недоверието към политиците и управлението на страната.

„Това е нещо, което се пречупва като политическа инициатива. Политиците най-често говорят за това и негативното отношение към тях се пренася негативно и към ваксините“, каза здравният министър. И допълни, че продължава да се съмнява в ефективността на част от мерките, защото въпреки маските и дистанцията, „вълните идват една след друга“.

Здравният министър каза, че рискът от унищожаване на ваксини срещу коронавируса у нас не е голям. Коментарът бе по повод публикации в западни медии тези дни, че страната ни ще изхвърля дози от препаратите, защото няма достатъчно желаещи за ваксинация.

„Има заявени 14 млн. ваксини – за 7 млн. души по две игли, но ги получаваме по заявка. Ако сега нямаме потребност, може да отложим доставките“, поясни Кацаров. Той уточни, че ваксините, които са най-близо до изтичане на срока на годност са до края на август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
IQ96
преди 2 години
Айде по-добре не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
Хубаво е да нахвърля с няколко точки как смята да промени здравната система иначе всеки казва че иска да реформира и аз мога да го кажа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още