IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още близо 6 млн. лева ще получи ЦИК за машините за гласуване

Част от парите са за финансиране дейности по осигуряване на настройките на устройствата за електронно гласуване за изборите на 11 юли

16:34 | 07.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 5,9 млн. лева по бюджета на Централната избирателна комисия за 2021 г., съобщи правителственият пресцентър.

Парите са за финансово обезпечаване дейностите по техническото осигуряване на електронното машинно гласуване за изборите за народни представители на 11 юли, като в тази сума е включен ДДС.

С тях се осигурява доставката на 1637 специализирани устройства за електронно машинно гласуване и 19 500 смарт карти.

Финансирането е за дейности по модифициране на софтуера и настройване на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на устройствата за електронно машинно гласуване.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 година, уточниха от Министерския съвет.

Investor.bg припомня, че за парламентарните избори на 11 юли ще има 421 машини за гласуване в 273 секции в чужбина. В страната ще има машинно гласуване в 9401 секционни избирателни комисии, като в 700 от тях ще има и втора машина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още