IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Square работи по хардуерен портфейл за биткойн

Редица компании се опитват да отговорят на нарастващата нужда от защита на активите от онлайн кражба

14:41 | 09.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Square ще разработи хардуерен портфейл за биткойн, потвърди компанията за разплащания в туит, публикуван малко преди американският сенатор Елизабет Уорън да подчертае нарастващите рискове за потребителите и финансовите пазари, свързани с пазара на криптовалути, предава Ройтерс.

Биткойн портфейлите могат да бъдат съхванявани офлайн или онлайн в борси за криптовалути – места, където биткойн може да се купува или продава за традиционни валути или други виртуални монети.

При частните портфейли потребителите имат единствения контрол над личните ключове, които контролират криптовалутите им и доказват, че средствата са техни. Има и друг вид портфейли, при които друга страна контролира личните ключове. Повечето портфейли с попечителство са уеб-базирани портфейли за обмен.

„Решихме да направим хардуерен портфейл и услуга, за да направим попечителството над биткойна по-масово“, твърди Джеси Дорогъскър, ръкодовител хардуер в Square.

Появиха се много компании, които искат да отговорят на нарастващата нужда от защита на активите от онлайн кражба.

През юни главният изпълнителен директор на Square Джак Дорси подсказа в туит, че компанията обмисля създаването на хардуерен портфейл за биткойни без попечителство. Дорси е главен изпълнителен директор и на Twitter.

През април криптовалутите достигнаха рекордна капитализация от 2 трлн. долара, но надзорът на Съединените щати над пазара остава неравномерен.

В четвъртък Уорън, бивш кандидат за президент на Съединените щати, изрази загрижеността си в писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси Гари Генслър, в опит да помогне за поставянето на основите на законодателството за регулиране на бързо развиващия се пазар на криптовалути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още