IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing намалява производството на самолетите 787 заради нов структурен проблем

Компанията се ангажира да го поправи преди доставянето на самолетите

18:21 | 13.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Boeing съобщи, че ще намали производството на самолетите от модела 787, тъй като работи по нов структурен дефект, свързан с производството, предава Ройтерс.

Сега компанията прогнозира, че ще достави под половината от наличните около сто самолета 787 вместо „голямото мнозинство“, както очакваше, тъй като продължава проверки и скъпи ремонти за справяне с пропуски в качеството на самолетите.

Boeing не обяви новия темп на производство за програмата 787, но съобщи, че той ще бъде променен временно под настоящия темп от пет самолета на месец.

Книжата на Boeing поевтиняха с 3,2% в началото на борсовата търговия.

Компанията съобщи, че от началото на годината е доставила 156 самолета от всякакъв вид спрямо 157 за цялата 2020 г.

Поредният нов проблем е свързан с носовата част на фюзелажа на някои самолети от модела 787, съобщи Федералното авиационно управление на САЩ (FAA). То допълни късно снощи, че Boeing, която забелязала проблема, ще го поправи преди доставянето на самолетите.

Самолетите от моделите 737 MAX и 787 на американския производител бяха засегнати от електрически дефекти и други проблеми от края на миналата година, а доставките на 787 бяха възобновени едва през март след петмесечна пауза.

„Ще продължим да използваме необходимото време, за да гарантираме, че самолетите Boeing отговарят на най-високото качество преди доставка“, съобщи компанията.

FAA ще направи преглед на данните, за да „установи дали сходни модификации трябва да бъдат направени и при самолети 787, които вече са влезли в експлоатация“.

През юни Boeing си е осигурила 146 поръчки на самолети. Нетното число взема предвид случаи, при които купувачът е променил поръчка с друг модел или я е отменил изцяло, включително самолети 71 737 MAX, съобщи компанията.

Boeing е доставила 45 самолета на клиенти през юни, най-големия брой за месец от март 2019 г., когато се случи втората от двете катастрофи с жертви със 737 MAX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още