IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси не намериха единна посока

Инвеститорите следиха данните за инфлацията в САЩ и началото на сезона на отчетите

19:38 | 13.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси не успяха да намерят единна посока, след като инвеститорите следиха с интерес новите данни за инфлацията в Съединените щати и корпоративните отчети, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи с леко изменение, след като секторите и основните борси поеха в различни посоки. Телекомуникационният сектор беше сред най-добре представилите се днес, с 0,9% повишение, благодарение на силните корпоративни резултати на финландската технологична компания Nokia.

Европейски Европейски

Таблица: CNBC

Европейските инвеститори следят случващото се в САЩ, след началото на новия сезон на отчетите с финансовите резултати на JPMorgan и Goldman Sachs, които надминаха очаквнаията на анализаторите.

Въпреки това данните за инфлацията в САЩ показаха, че потребителските цени растат с най-бързия си темп от 13 години. Индексът на потребителските цени е нараснал с 5,4% спрямо година по-рано, надминавайки консенсусната прогноза за 5%.

Междувременно притесненията за бързо разпространяващия се делта вариант на Covid-19 повлия негативно на настроенията на инвеститорите. Франция, Нидерландия, Гърция и Испания обявиха нови рестрикции в понеделник, за да овладеят броя на новозаразените.

За сметка на това британското правителство вчера потвърди, че ще вдигне всички оставащи рестрикции в Англия на 19 юли, въпреки че броят на заразените в страната остава висок.

На корпоративния фронт цената на акциите на Nokia нарасна с 8%, след като финландската компания обяви, че планира да повиши годишната си прогноза.

Автомобилният производител Volkswagen разкри, че планира половината от превозните средства, които продава, да са електрически до 2030 г. Стойността на книжата му спадна с 1,3%.

На дъното на европейския индекс на сините чипове се озова германската Garresheimer, чиято цена на акциите се сви с 8,9% след обявяването на отчета на компанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още