IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за инфлацията помрачиха настроението на американските борси

Сезонът на отчетите обаче започва обещаващо

23:22 | 13.07.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси се озоваха на червено, след като по-високите от очакваното данни за инфлацията засенчиха силното начало на сезона на отчетите, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се раздели със 107,39 пункта, или 0,31%, след като вчера приключи деня на рекордно ниво малко под 35 хил. пункта.

Широкият индекс S&P 500 приключи сесията с 0,35% надолу, след като по-рано през деня достигна рекордна стойност.

Технологичният Nasdaq Composite се сви с 0,38%.

Инвеститорите следиха публикуваните днес данни за инфлацията. По данни на министерството на труда инфлацията се е ускорила с над бързия си темп от близо 13 години. Индексът на потребителските цени е нараснал с 5,4% през юни спрямо година по-рано. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакваха ръст от 5 на сто.

Междувременно започна и сезонът на отчетите. Книжата на JPMorgan Chase се потопиха, дори и след като компанията отчете 11,9 млрд. долара печалба за второто тримесечие, или 3,78 долара на акция, което надмина прогнозата за 3,21 долара на акция, дадена от анализатори, анкетирани от Refinitiv.

Цената на акциите на Goldman Sachs също се понижи, след като банката отчете печалба от 15,02 долара на акция, което се оказа над очакванията за 10,24 долара на акция.

Книжата на PepsiCo добавиха повече 2%, след като компанията надмина значително прогнозите за приходите и печалбата си за второто тримесечие, подкрепена от завръщащото се търсене от страна на ресторантите. Гигантът за храни и напитки също така повиши прогнозата си.

Междувременно цената на акциите на Boeing се сви с 4 на сто, натежавайки на Dow, защото производителят на самолети сви производствените си цели за модела 787 Dreamliner, тъй като откри нов проблем.

Очаква се финансовите отчети за второто тримесечие, които ще бъдат обявени в следващите седмици, да са особено добри. Според FactSet ръстът на печалбата ще е около 64% на годишна база. Това ще бъде най-големият скок на тримесечната печалба от 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Данните за инфлацията помрачиха настроението на американските борси ? > Да си пуснат CNN или да прочетат някоя статия на Пешето - веднага ще получат устрем и плам към светлото бъдеще!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още