IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix удължи едно от важните си лицензионни споразумения

Компанията ще продължи да взима анимации от Universal Pictures и в следващите години

11:43 | 14.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chona Kasinger/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Netflix и Universal Pictures на Comcast удължават дългогодишната си сделка за ексклузивни права в Съединените щати за анимационни филмови франчайзи като „Миньоните“ и „Котаракът в чизми“, разкри стрийминг гигантът, цитиран от Ройтерс.

Правата на Netflix за стриймване на тези популярни филми, дело на студиото DreamWorks Animation, ще започнат след четиримесечен прозорец за Peacock – стрийминг услугата на Comcast.

В момента Netflix предлага ленти като „Аз, проклетникът“ и „Гринч“ от студиото Illumination на Universal.

Стрийминг компанията допълва, че ще вземе правата за всички анимационни и игрални филми на Universal за около четири години след излизането им, като и ще се сдобие с права за други избрани заглавия.

Сделката ще помогне на Netflix да запази базата си от деца потребители ангажирана. Споразумението е сключено в момент, в който студиа като Disney се въздържат от продажбата на права към други стрийминг услуги, за да подкрепят собствените си платформи.

Миналата седмица Comcast заяви, че новите филми на Universal ще влизат ексклузивно в Peacock не по-късно от четири месеца след дебюта им на голям екран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още