Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Климатичният план на ЕС няма да е достатъчен за спиране на затоплянето

Пакетът от екологични мерки на съюза предвижда намаляване на въглеродните емисии най-малко с 55% спрямо нивата от 90-те години до 2030 г.

   1| 2| 3| 4| 5    
3
 
1
 
46
khao до: Кисимов
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
хахаха, не си я прочел цялата.. нали, ***? :)))
4
 
4
 
45
преди 2 месеца
CO2 Прави планетата зелена. Растенията усвояват 85% от въглеродните емисииhttps://climate.nasa.gov/news/2436/co2-is-making-earth-greenerfor-now/
4
 
2
 
44
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
мисля че имаш сериозни пропуски по физика...
3
 
5
 
43
bgMan до: khao
преди 2 месеца
В парника е топло защото е затворена система. Затова се затваря и изолира от околната среда. Загубите на енергия се компенсират допълнително. А въглеродният двуокис и метана не могат да повлияят в значителна степен климата на една отворена термодинамична система защото те НЕ са никакъв термичен изолатор. Влиянието им при климатичните промени е твърде пресилено. Те не могат да спрат загубата на енергия, да я намалят нито да я увеличат чак толкова за да предизвикат климатични промени. Причините за климатичните промени са някъде другаде, а парниковите газове са само едно от следствията на промяната на климата.
4
 
2
 
42
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако имаше глобално затопляне причинено от човешка дейност трябва да живеем в тенджера с похлупак и да има промяна на температурите високо във всички пластове на атмосферата-----тук не те рязбрах какво искаш да кажеш... в горните слоеве както знаеш въздуха е по разреден... топлообмена става по труден... а вакууюа ичмго нема.. Земята губи енергия чрез електомагнитна радиация... демекм нфрачервено излъчване... а не чрез топлообмен :))
3
 
2
 
41
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
това са общи приказки.... отворена система е общо обяснение... кажи ми колко е отворена е и колко енергия се губи?И парнила е отворена система... но енпо топло от колкото навън... защо в парника е по топло, защо не се охлажда ? Цо2 и метана са доказани като парникови газове... плюс това климата не се определя само от атмосфверата... океана, течения...и още хиляди други дето не ги знаем... систеюата не е чак толкова проста... като по проста аналогия си представи авт. двигател.. докато бачка на 90градуса и 3х оборота е ок... айде сега го пусни на и 7-8-9 хиляди оборота... как мислиш... дали ще прегрее или сам ще се балансира?
3
 
2
 
40
khao до: data
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ти си *** нискочелия трол... кажи ми ти, защо при толкова много публична информация си останал толкова необразован ?... горе долу причините са същите :)
4
 
1
 
39
khao до: evlogi
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
дай линк от близ или там кудето си е чел тази небивалица...
3
 
3
 
38
преди 2 месеца
Позамогнат ли се хората не можеш да ги спреш да пътуват, обикалят, гледат и да търсят нови възможности. Затова доколкото могат трябва да ги държат да живеят на заеми и повече да работят отколкото да обикалят по почивки. Така и раждаемостта спада защото в съвременният свят как се отглежда и изучава дете, което да е над средното ниво на тълпата?Khao - при отворената термодинамична система е невъзможно да се задържа толкова много енергия в земната атмосфера, колкото твърдят че се задържа привържениците на човешката причина за климатичните аномалии. Няма значение съставът на атмосферата. Отворената термодинамична система просто освобождава енергията в космоса.Ако имаше глобално затопляне причинено от човешка дейност трябва да живеем в тенджера с похлупак и да има промяна на температурите високо във всички пластове на атмосферата. Още не са открили нито едно от тези неща за да започнат да звучат правдоподобно.
3
 
1
 
37
evlogi до: khao
преди 2 месеца
Арктика.И не показват обратното,абсолютен факт са си многобройните цикли на затопляния и застудявания през историята на земята.