Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

САЩ и Германия са на крачка от споразумение за "Северен поток 2"

Двете страни ще инвестират в енергийния сектор на Украйна, за да преодолее загубата на транзитните такси, коментират източници на Ройтерс

3
 
2
 
8
преди 1 месец
Хахахха - сега Вовата стана Чикатило. Стоенчик, звучиш прекалено минорно. Дори ти си разбрал, че САЩ реално подписват АБДИКАЦИЯТА си в спорът. За Опал и другите - не забравяй, че Газпром си има партньори. Не е никакъв проблем те да купуват (например OMV) половината газ още на територията на Русия. Приказките, че транзитът през украйна нямало да спира, са си именно това - приказки - защото нито меркел, нето онова чучуло решават това. Освен да купуват руския газ още от находищата и да си го транспортират откъдето си искат. Иначе ще минава оттам, откъдето Газпром реши. 24-а като изтече договорът, укрите спокойно може да си нарежат тръбите за скрап.
0
 
3
 
7
пасъм до: data
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ще избухне я, нямаме все ощи читави връзки с комшиите
1
 
5
 
6
data до: Стоян Петров
преди 1 месец
Проблемът е че сегашната политика на Германия (да ползват газта като преходно уж гориво ) ще ни излезе през г......... закрием ли мариците както услужливо ни напътстват , а при тоя сценарии Газпром просто ще избухне
1
 
5
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Зимата свърши през юни. Ти какво очакваше? И това сравнение е с 2020 година. Понеже не знаеха дали ще има договор с Украйна, бяха напълнили хранилищата на 100%. Сравнено с 2019 и 2018 почти няма увеличение. И всички знаят че няма да достигнат рекорда за 2018 година, от 208 млрд куб метра. Всеки си избира някаква година и започва да сравнява, за да му излезне сметката.
0
 
7
 
4
data до: Стоян Петров
преди 1 месец
От началото на годината износът на газ към Европа расте, сочат още данни на компанията. В периода от 1 януари до 15 май 2021 г. "Газпром" е доставила 76 млрд. куб. метра природен газ на своите европейски клиенти, което представлява повишение от почти 27 на сто.
6
 
3
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Меркел е заявила на Байдън, че транзита през Украйна няма да спира. Така СП-2 няма да бъде пуснат за сметка на украинската газопреносна система. В момента газпром има договор до 2025 година за 40 млрд куб метра с Нафтогаз, като условието е има няма транзит, плаща такса пренос за това количество. Вероятно така ще е и в бъдеще, но трябва да има писмено споразумение. Конгресът на САЩ ще разгледа през август санкциите и в случай, че не хареса предложенията на Германия може да ги ужесточи. Когато си пожелаят може да наложат санкции за крайните потребители. Според мен няма смисъл защото енергийните пакети вече се разпростират на СП-1 и СП2. Приемащите Нел, Опал и Еугал с капацитет малко над 95 млрд куб метра, ще приемат около 47-48 млрд. Това е, така реши преди седмица съдът на ЕС. Разбира се кремълският Чикатило е в състояние да направи нова фирма за износ, да продава на изхода на газопровода от русия и т.н. Монополът му обаче се размива, газпром не е това което беше.
4
 
7
 
2
преди 1 месец
Интересно - как руският природен газ, който минава през украйна НЕ е заплаха за енергийната сигурност, при положение, че укрите крадат, а газопреносната им система се разпада, а СП 2 е заплаха? Меркел защо се връзва на тоя слабoyмен kpeтен? Той открадна сто милиарда от украйна, сега иска да я спасява с чужди пари. А укрите са станали xъхреците на Европа, просяци - нагли при това.
2
 
6
 
1
преди 1 месец
хахха и трите дядо попе и трите :) ужас . Хем няма да получават транзит , хем ще им изкупят енергийната система .