IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибавя 400 пункта в опит да се възстанови*

Петролът обаче продължава да поевтинява, макар и с по-малко от вчера

17:45 | 20.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите индекси на Wall Street започват новата сесия с ръстове, успявайки да се възстановят частично от вчерашните разпродажби заради опасенията от разпространението на делта варианта на коронавируса, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с над 400 пункта (1,2%), което е повече от половината на вчерашния му спад.

От своя страна широкият измерител S&P 500 напредва с 0,8%, а технологичният бенчмарк Nasdaq – с 0,4%.

Голяма част от акциите, които бяха най-силно засегнати в понеделник, се възстановяват. Книжата на American Airlines поскъпват с 1,8%, а тези на Delta Air Lines с 1,5%.

С 1,5% увеличава стойността си и Royal Caribbean, след като акциите ѝ поевтиняха с над 4% вчера. При Carnival увеличението във вторник е 2,1%.

Банковият сектор също напредва. Книжата на JPMorgan поскъпват с 1,1%, а тези на Вank of America - с 1,3%.

Акциите на IBM увеличават цената си с 4,7%  във вторник. Технологичният гигант отчете резултати за второто тримесечие в понеделник, успявайки с лекота да отговори на очакванията и показвайки най-големия ръст на приходите си от три години насам.

Netflix, чиито резултати се очакват във вторник след края на сесията, отбелязва поевтиняване на книжата с 1,5%.

В понеделник страховете на инвеститорите от бързото разпространение на делта варианта на коронавируса и ефектите му върху икономиката доведоха до нова порция разпродажби. Dow се срина с над 700 пункта, отбелязвайки най-лошия си ден на търговия от 28 октомври насам. S&P 500 изтри 1,6%, а Nasdaq – 1,1%.

Във вторник стана ясно, че делта вариантът вече представлява 83% от всички секвенирани случаи на коранвирус в САЩ.

Трейдърите продължават да държат под контрол и доходността по 10-годишните държавни ценни книжа, която изглежда също дава тласък на движението на пазара на ценни книжа. Когато доходността падна до ново 5-месечно дъно в понеделник, това подчерта притесненията за забавянето на икономиката и помогна за пониженията при ценните книжа. Във вторник доходността по 10-годишните облигации остава относително без промяна на равнище от 1,161 пункта.

Но въпреки спадът от понеделник нещата не изглеждат толкова зле за S&P 500, който се намира едва на 3,1% от рекордното си равнище, достигнато миналата седмица. Също така, макар бенчмаркът да падна под 50-дневната си динамична средна стойност в понеделник, той затвори сесията над това техническо ниво, давайки надежда на трейдърите.

На стоковите пазари цената на петрола обаче продължава да върви надолу, макар и далеч по-умерено в сравнение с понеделник, когато изтри по около 7% и при двата водещи сорта. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент и сорта WTI поевтиняват с по 0,3% до съответно 68,45 долара за барел и 66,23 долара за барел.

Златото обаче от своя страна поскъпва с близо 0,9% до 1824,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още