IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навлизане и в туризма - Revolut иска да стане суперприложение

С новото си предложение Stays необанката се изправя в директна конкуренция с Booking, Expedia и Tripadvisor

12:38 | 21.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Revolut</em></p>

Снимка: Revolut

Британската финтех компания Revolut възнамерява в бъдеще да включи хотели и други места за настаняване в списъка си с предложения. Базираният в Лондон конкурент на германския N26 представя нова функция, наречена Stays, която потребителите могат да използват, за да резервират места за престой с помощта на приложението.

Според компанията клиентите могат да получат до 10% от парите си обратно за резервациите, направени чрез Revolut, предава CNBC.

„Тъй като светът започва предпазливо да се отваря, ние знаем, че всеки отчаяно иска да се измъкне и да пътува, когато може - независимо дали става въпрос за Париж или Майорка“, казва Марсел Никай, ръководител на подразделението за „Спестявания“ и „Лайфстайл“ в Revolut.

„Изградихме Stays, за да улесним хората в намирането и резервацията на идеалната за тях почивка в идеалната дестинация. След 18 месеца безкрайни ограничения и блокирания искаме да дадем на хората повече неща и да накараме парите им да пътуват по-нататък“.

С новото предложение цифровата платформа за разплащания се изправя в конкуренция с туристически компании като Booking, Expedia и Tripadvisor и може да застраши бизнес модела им, тъй като Revolut е особено популярен сред по-младите клиенти. 

А едва през миналата седмица Revolut беше оценен на 33 милиарда долара след ново финансиране в размер на 800 милиона долара.

В лицето на новото предложение компанията очевидно се стреми да създаде така нареченото „суперприложение“, което предлага няколко услуги чрез един интерфейс. Тенденцията започна в Азия и беше популяризирана от компании като Grab и Goto в Югоизточна Азия и Alibaba и Tencent в Китай.

Stays стартира във Великобритания във вторник, преди да бъде пусната в Европа и САЩ през следващите месеци. Засега ще предлага само настаняване, но има планове по-късно да включи и възможност за резервиране и плащане на полети, коли под наем и други възможности за пътуване.

Ходът бе обявен в момент, в който някои европейски държави затягат ограниченията за обществения живот поради опасения от повторно увеличаване на случаите на заразени с Covid. В ярък контраст в понеделник Англия вдигна почти всички останали свързани с коронавируса ограничения.

Revolut „се роди“ през 2015 г. като дигитална платформа за банкиране и разплащания предимно в чужбина, без да се плащат високи такси за обмяната на валута. Оттогава компанията разшири предложенията си, пускайки нови функции за търговия с акции и криптовалути. Фирмата е една от редицата популярни „необанки“, които се появиха в Европа и други части на света, примамвайки предимно по-млади клиенти с приятно потребителско преживяване и цветни банкови карти.

Сред по-големите конкуренти са Monzo и Starling във Великобритания, N26 в Германия и Chime в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още