IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на „Стара планина холд“ нарастват с над 29% през полугодието

Финансовите резултати на най-значителните предприятия от портфейла на холдинга показват сериозни годишни ръстове на продажбите за периода

12:13 | 21.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Консолидираните продажби на „Стара планина холд“ АД за първите шест месеца на годината бележат ръст от 29,36% в сравнение със същия период на 2020 г., достигайки 131,9 млн. лв., показват финансовите резултати на холдинга, разпространени чрез БФБ – София.

Компанията предвижда продажбите за първите седем месеца на 2021 г. да бъдат с 33,39% по-високи спрямо същия период на миналата година.

Финансовите резултати на най-значителните предприятия от портфейла на холдинга показват сериозни годишни ръстове на продажбите през полугодието, като единствено „Българска роза“ отчита понижение спрямо година по-рано.

Казанлъшкото дружество „М+С Хидравлик“ обяви продажби за месец юни в размер на 13,9 млн. лв., с което почти изпълни прогнозите си за годишен ръст от 86% на продажбите през шестия месец от годината. Резултатът представлява и повишение от 27,4% спрямо продажбите през май. С натрупване от началото на годината до края на юни продажбите нарастват с близо 34% на годишна база до 70,7 млн. лв. Брутната печалба през юни е в размер на 2,8 млн. лв. , като от началото на годината достига 10,3 млн. лв. Прогнозите за продажбите към края на юли предвиждат те да достигнат 85,2 млн. лв. към края на този месец, с което биха нараснали с над 41% спрямо година по-рано.

„Хидравлични елементи и системи“ АД отчита продажби за месец юни в размер на 6,3 млн. лв., в резултат на което приходите от продажби за първите шест месеца на годината нарастват с 23,34% в сравнение с първите шест месеца на 2020 г.

Неокончателният финансов резултат за юни е брутна печалба в размер на 547 хил. лева и с натрупване от началото на годината 5,5 млн. лв. Очакванията са продажбите да запазят темповете на растеж, като нараснат с 26,2% на годишна база към края на юли до 38,8 хил. лв.

„Елхим-Искра“ АД също записва двуцифрен ръст на продажбите през полугодието спрямо миналата година, като приходите се увеличават с 30,74% до малко над 19 млн. лв. към края на юни. Печалбата преди данъци през юни е в размер на 436 хил. лв., като от началото на годината достига 966 хил. лв. Прогнозите за дружеството са приходите от продажби да се увеличат с 30,17% на годишна база, като достигнат 22,6 млн. лв.

„Българска роза“ АД отчита понижение на продажбите през първите шест месеца на годината с 0,54% до 1,67 млн. лв. в сравнение със същия период на миналата година. Брутната печалба на дружеството за полугодието е в размер на 159 хил. лв. Прогнозите към края на юли показват очаквано повишение на приходите от продажби с 8,6% до малко над 2 млн. лв. спрямо първите седем месеца на 2020 г.

стара стара

Свързани компании:

Българска роза АД гр. Карлово(ROZA)

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Елхим-Искра АД(ELHM)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още