IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А1 изгради система за интелигентно видеонаблюдение в град Пирдоп

71 интелигентни камери, предаващи сигнал в реално време към единна софтуерна система, обхващат възловите зони в града

11:30 | 21.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: А1</p>

Снимка: А1

Единната охранителна система за видеонаблюдение, изградена от А1, помага да се повиши безопасността по пътищата и да се осигури спокойствие на жителите и гостите на град Пирдоп. Интелигентното видеонаблюдение подпомага общинската администрация на 8-хилядния град в Златишко-Пирдопската котловина при изпълнението на контролни функции. Важна част от функциите на технологичната система е в подкрепа на дейността на районното управление на полицията (РУП) при предотвратяване на престъпления инарушения на обществения ред и опазване на общинската и частна собственост в района. Възложител на проекта е медодобивната компания „Аурубис България“ АД.

Системата за видеонаблюдение включва 71 интелигентни камери и обхваща основни зони в град Пирдоп, катовъзлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, детски заведения и др. Проектът обхваща също и преноса на сигналите от камерите в зоните за наблюдение до записващите устройства и станциите занаблюдение, което се извършва чрез оптична кабелна свързаност. Сигналът от камерите се предава към единна софтуерна платформа, която се базира на услугата A1 Video Security. С въведеното от А1 технологично решение общинските власти и органите на реда в Пирдоп разполагат с единен команден интерфейс. Така те имат възможност да получават известия в реално време и могат да предприемат своевременни действия в случай на необходимост. 

Технологичната система използва съвременни цифрови технологии за IP пренос, цифров запис и дава възможност за паралелна обработка на видео-сигнали, аудио и текст, интегриране на специализирани модули.По този начин интелигентното видеонаблюдение в град Пирдоп дава възможност на местната администрация да извършва търсене в записите за движение в конкретни зони, попадащи в обхвата на камерите. Със системата могат да се генерират и справки за инциденти и събития, които да са в помощ на органите на реда.

Услугата A1 Video Security е част от нарастващия брой ICT услуги в портфолиото на А1 за корпоративни клиенти. С нея компаниите и публичните институции могат да следят своите офиси, заводи, и други площи, в реално време. Едно от ключовите предимства за бизнес-клиентите е моделът на А1 за предоставяне на технологичните решения „като услуга“, което им спестява необходимостта от първоначална инвестиция или инсталационна такса, а често и нуждата от набиране и поддържане на специализиран персонал във всеки от обектите. Сред ICT услугите на А1 за бизнеса са редица решения за ИТ и киберсигурност, оптимизиране на бизнес процеси за малки и средни компании – SAP Business One и за големи корпорации – SAP S/4HANA, решения в подкрепа на маркетинговите дейности на фирмите в онлайн среда и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още