IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson очаква да продаде ваксини за 2,5 млрд. долара през 2021 г.

Компанията се опитва да се справи с проблемите в производството си

22:29 | 21.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Scott Eells/Bloomberg</em></p>

Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Johnson & Johnson повиши прогнозата за приходите си за 2021 г. и обяви, че очаква да продаде ваксини срещу Covid-19 на стойност 2,5 млрд. долара през тази година. Компанията се опитва да се справи с проблемите в производството и безопасността си и да настигне конкурентите си Pfizer и Moderna, предава Ройтерс.

Въпреки че еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson беше одобрена в Съединените щати месеци след тези на Pfizer и Moderna, прогнозата за продажбите на ваксината все още бледнее пред тези на конкурентите и отразява нарастващата разлика в надпреварата за ваксините.

Pfizer и Moderna прогнозираха годишни приходи от продажбата на ваксини от съответно 26 млрд. долара и 19,2 млрд. долара.

Ваксината на J&J, някога смятана за важен инструмент за ваксинация в трудно достъпни райони, се ползва най-слабо в Европа, спрямо останалите одобрени ваксини. Тя среща трудности и в Съединените щати.

J&J очаква да продаде между 500 млн. и 600 млн. дози от ваксината тази година, разкри главният финансов директор Джоузеф Уолк пред CNBC.

Компанията повиши прогнозата за годишните си приходи от продажби, насърчена от възстановяването на продажбите на звеното ѝ за медицински изделия и от по-голямото търсене на лекарства за болести като псориазис и болестта на Крон.

Приходите на подразделението на компанията за медицинско оборудване са скочили с 62,7% до 6,98 млрд. долара, подкрепяйки резултатите за второто тримесечие.

Сега компанията очаква годишни приходи от продажби в диапазона от 93,8 млд. до 94,6 млрд. долара, включително средствата от ваксините, както и 91,3 млрд. – 92,1 млрд. долара за останалата част от бизнеса.

По-рано тя прогнозира приходи между 90,6 млрд. и 91,6 млрд. долара.

J&J е записала 164 млн. долара от продажбата на ваксината си срещу Covid-19 през второто тримесечие. През същия период е спечелила по 2,48 долара на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 2,27 долара на акция по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още