IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси продължават да се възстановяват от срива в понеделник*

Порция силни отчети повиши настроението на пазара

17:43 | 21.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Акциите в САЩ поскъпват в сряда, като индексите продължават да се възстановяват от еднодневния срив в началото на седмицата, съобщава CNBC.

По-добри от очакваните отчети за приходите на някои от компаниите в членовете на Dow като Coca-Cola и Johnson & Johnson увеличиха доброто настроение на борсата.

Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава с над 275 пункта, или 0,8%. По-широкият S&P 500 нараства с 0,6%. Технологичният Nasdaq Composite прибавя с 0,4%, въпреки че акциите на Netflix поевтиняха след разочароваща прогноза за клиентите.

Индексът на сините чипове нарасна с близо 550 пункта във вторник. Ралито от последните две сесии стопи огромната загуба на Dow в началото на седмицата, когато той се срина с над 725 пункта и записа най-лошата си сесия от осем месеца насам.

Пазарът на облигации, по-конкретно доходността по 10-годишните държавни ценни книжа, е причина за колебливостта на пазара на акции. В сряда доходността по 10-годишните държавни облигации нарасна леко с 6 базисни пункта до 1,275% . Доходността спадна до ново 5-месечно дъно в понеделник, преди да се стабилизира във вторник. Спадът в лихвите обезпокои инвеститорите в акции, като сигнализира за възможно забавяне на икономиката поради разпространението на делта варианта на Covid.

Акциите, които биха се възползвали най-много от продължаващото бързо икономическо възстановяване, отново поеха нагоре днес. Книжата на Carnival поскъпнаха с над 7%. Тези на Las Vegas Sands нарастват с близо 3%.
Енергийните акции също повишиха цената си, след като петролът продължи да се възстановява след понижението до под 70 долара за барел в понеделник.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с малко над 3% до 71,50 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол повишават цената си с 3,38% до 69,47 долара за барел.

В корпоративен план Coca-Cola даде тласък на пазарните настроения, след като отчете тримесечни приходи, които надхвърлиха нивата преди пандемията, и повиши прогнозата си за цялата година. Акциите на Coca-Cola поскъпват с над 2%.

Акциите на друг член на Dow Johnson & Johnson се търгуват почти без промяна, въпреки че производителят на лекарства отчете по-добри от очакваните приходи за второто тримесечие и също повиши своите насоки за 2021 г.

Акциите на Verizon повишават цената си с 1,1%, след като отчете по-добри от очакваното приходи и ръст на абонатите и повиши прогнозата си за цялата година.

Акциите на Chipotle поскъпнаха с над 8%, тъй като мексиканската верига за бързо хранене отчете тримесечни приходи, които надминаха нивата преди пандемията, след като клиентите се върнаха в ресторантите.

Netflix обаче разочарова пазара, като съобщи, че ще се насочи по-сериозно към сферата на игрите, след като стрийминг услугата прогнозира слаб ръст на броя на абонатите си, предвид нарастващата конкуренция и вдигането на ограниченията заради Covid-19, които държат хората у дома. Акциите на Netflix записват спад с 2,9%.
Около 85% от компаниите от S&P 500, които са докладвали финансови резултати досега, са надминали прогнозите, според FactSet.

*Информацията е актуална към 17 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още