Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Филип Мутафис: IT секторът е против вдигането нa ocигypитeлния доход

Политиците да се консултират с бранша, когато ще вземат решения за развитието на високите технологии, съветва представителят на БАСКОМ

2
 
0
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Мутафа говори като джамбазин на глави ***. Той има интерес да му е евтино, а не да ги осигурява на бели пари.Иновации и добавена стойност? Ей сега, 99% ишлеме хахахаха! Точно тоя жалкар смешен :)
0
 
6
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм да се премахне прага на осигуряване ако се премахне и тавана на пенсиите, но да влезне със закон че няма да има таван, че да трябват 161 депутати да го бутнат. Така ще е по-сигурно че няма да се изкушат да го сложат отново. Какво се получава сега осигуряваш се на 3000 лв и после взимаш 1440 защото това е тавана. Ами не е честно да работиш 45-50г и да се осигуряваш на максимума и да взимаш на половина! Като се има в предвид и продължителността на живот е абсурдно да взимаш тавана 5-10г, а да си внасял 50г. Само в частните фондове сумата е 1800 ако не се брои пладнешкия обир от 4лв на всяка вноска. Разбира се и с нея е повече. За инфлация никой дори и дума не отваря.
5
 
1
 
3
mrynmryn до: Ivan N.
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Най-тъжното е, че това е практиката дори в по-големи български компании, аз преди време работих в най-голямата беге компания в сектора си, масово пари под масата, на хартия те пишат, че взимаш малко над минималната. И хората се радват на шефа, че бил добър с тях... Той те прецаква, без да го крие и ти му лижеш задника.
0
 
7
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Това наистина е най-лесното решение - да товариш с повече данъци хората и фирмите, които са на светло. А това, че в провинцията не можеш да откриеш човек, който да го осигуряват на реалните доходи и да не получава пари на ръка, е съвсем друг въпрос. Нямаме топки да предприемем сериозни мерки срещу сивата икономика и затова ще затапим светлата такава? Няма ли да направят услуга именно на работещите в сивия сектор, ако накарат работодателите им да ги осигуряват на реалните доходи?
3
 
3
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Максималния праг задължително трябва да се премахне.Максимален праг от 3к лв. създава впечатление, че 3к лв. заплата на месец е много, а това не е вярно.