IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите създадоха четири временни комисии

Ще бъде направена ревизия на управлението в последните 5 години, както и проверка на миналогодишните събития около лятната резиденцията "Росенец“

10:16 | 22.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В първия си редовен работен ден депутатите решиха да създадат четири временни комисии.

Целта на първата е да изработи проект на нов правилник за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.

По предложение на "Демократична България" ще бъде сформирана временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец". 

По идея на депутатите от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се създава комисия, която да ревизира управлението на страната в последните 5 години.

Друга комисия пък ще изясни обстоятелствата около случаите на полицейско насилие по време на летните протести от миналата година, като ще започне проверка и на твърденията за подслушване и следене на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

В дневния ред за утре е предвидено изслушване на служебните министри - на вътрешните работи и на правосъдието - Бойко Рашков и Янаки Стоилов за внесеното искане за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още