IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors ограничава производството на пикапи заради недостига на чипове

Концернът свива или преустановява изграждането на някои от най-популярните си модели в три завода в САЩ и Мексико

10:24 | 22.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският автомобилен концерн General Motors Co. обяви, че ще намали производството на пикапи в Северна Америка поради продължаващия недостиг на полупроводници в световен мащаб, съобщава Ройтерс. 

Най-големият американски производител на автомобили по пазарен дял заяви, че заводът му за сглобяване на превозни средства във Флинт, Мичиган, където се изграждат моделите Chevrolet Silverado HD и GMC Sierra HD, ще работи с една производствена смяна през седмицата, започваща на 26 юли.

От концерна изтъкват, че производството във фабриката в Индиана, където се сглобяват Chevrolet Silverado 1500 и GMC Sierra 1500, ще бъде преустановено през следващата седмица. Работата в съоръжението на GM в Мексико, където също се сглобяват Chevrolet Silverado 1500, Cheyenne и GMC Sierra 1500, ще спре другата седмица.

И трите завода се очаква да възстановят своята дейност в началото на август.

По-рано този месец GM възложи на германския доставчик на компоненти Kuka AG производството на своя електрически пикап EV600, който е предназначен за доставка на куриерската компания FedEx.

"Работим съвместно с Kuka за първоначално производство с малък обем, за да сме в крак с търсенето на пазара и да реализираме плана за първата поръчка на EV600 по-късно тази година", посочва Травис Кац, главен изпълнителен директор на звеното на GM за търговски превозни средства BrightDrop.

EV600 ще използва версия на произведената от GM система за захранване Ultium, която ще бъде наложена при голяма част от бъдещите електрически модели на компанията. Пикапът ще предлага пробег с едно зареждане от 400 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още