IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарите от "Пирогов" преустановяват протестите

Медиците и здравното министерство се обединиха около извършването на здравна реформа, с която да се намали възможността за недоразумения

15:20 | 22.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Лекарите от „Пирогов” преустановяват протестите. Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни, става ясно от позицията на медиците, изпратена до медиите.

Припомняме, че след среща вчера служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, неговият заместник Александър Златанов, както и председателят на УС на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров, председателят на столичната колегия на съсловната организация доц. Асен Меджидиев и 13 представители на протестиращите медици в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" успяха да изгладят проблемите помежду си. 

Установените от НЗОК нарушения в работата на "Пирогов" станаха причина за смяната на директора Асен Балтов в края на миналата седмица. Лекари от спешния център излязоха на протест срещу това решение, отхвърляйки обвиненията за нарушения.

От изпратената до медиите позиция става ясно, че установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи. Страните се обединиха около факта,че е необходима здравна реформа, с която да се намали възможността в бъдеще да има такива недоразумения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още