IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доброволците на Олимпиадата в Токио - винаги готови, но няма нищо за правене

Около 110 хил. души първоначално трябваше да помагат в Токио, но 10 хил. се отказаха миналия месец заради влошаващата се пандемия

18:32 | 25.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Soichiro Koriyama/Bloomberg</em></p>

Снимка: Soichiro Koriyama/Bloomberg

Няма фенове, които да гледат олимпийското вдигане на тежести в Токио тази година, така че тази работа на практика отива при отегчените доброволци, които така или иначе имат малко други неща за вършене, след като на зрителите им бе забранено да посещават събитията, разказва Ройтерс.

Облечени в съвпадащи сини поло ризи, украсени с логото на Олимпийските игри, и торбички, доброволци от всички възрасти стояха около огромния международен Форум в Токио, приказвайки си и правейки снимки. Когато не гледаха вдигането на тежести, седяха на столовете в коридора и си играеха с телефоните.

"Исках да стана доброволец, защото съм родена в годината на първите олимпийски игри в Токио. Но честно казано, нямам много какво да правя тук", каза 57-годишна жена, която трябваше да предлага превод услуги.

Кандидатства за тази позиция преди три години и е преминала през поредица от интервюта и тестове.

"Без фенове може би можем да служим като фалшиви зрители. Във всеки случай това е добра възможност да видим как работят нещата на Олимпийските игри и да се насладим на събитията безплатно."

Жената, както и другите интервюирани, отказа да бъде идентифицирана, тъй като доброволците нямат право да говорят с медиите.

На Форума, разположен в сърцето на града, недалеч от Императорския дворец, мястото изглежда все още е разположено така, сякаш се очакват зрители, с табели, насочващи към места за гледане и медицински услуги за феновете.

"Ролите на доброволците в момента се преоценяват", заявяват от "Токио 2020".

Един служител заяви пред Ройтерс, че организаторите не са намалили броя на доброволците, защото не искат да предизвикат разочарование.

Неопяти герои

Неопятите герои на олимпийските игри, доброволците са богата част от нейната традиция и служат като преводачи, водачи и шофьори. Те варират от студенти до пенсионери и обикновено идват от цял ​​свят.

Около 110 000 първоначално бяха планирани да помогнат в Токио, въпреки че 10 000 се отказаха през  миналия месец, тъй като влошаващата се пандемия обърна общественото мнение срещу игрите. Повечето чуждестранни доброволци също не бяха допуснати заради пандемията.

Продължението на материала четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още